MENÜ

Yeni bir hikaye yazabilir

Abone Ol Google News

Usta yazarımız Cem Dizdar, 3 soru-3 cevapta Trabzonspor’un hocası Abdullah Avcı’yı değerlendirdi...

Haberin Devamı

‘Baskıyı öngörmüştür’

Abdullah Avcı, baskıyla Beşiktaş’ta tanıştı. Şimdi baskının en üst seviyede olduğu yerde yeni bir meydan okumaya başlıyor. Trabzon’daki baskıyı kaldırır mı?

Bu elbette bilinemez ama sanırım o da bu durumu öngörmüştür. Tersi olsa kabul etmezdi diye düşünüyorum. Beri yandan Abdullah Avcı oyun inşa edemeyeceği bir oyuncu grubuyla çalışmazdı! Sezon başında teknik adam olarak görüşmeye gidildiğinde yaptığı ve yöneticilerin çok etkilendiğini okuduğumuz sunum da kuşkusuz karar vermesinde etkili olmuştur.

‘İmkanlar zaten belli’

Trabzonspor için bu sezon kötü başlayan hikayeyi tersine çevirip yeni bir hikaye başlatabilir mi? Özellikle bu kadroyu kendisinin kurmadığını düşünürsek...

“Kadro kurmak” bir Türkiye ezberi! Kulübün olanakları zaten belli en fazla şu değil de muadili olan diğeri alınabilir. Bu nedenle çalışabileceği ve geliştirebileceğini düşündüğü oyuncular var ki, o da takımın başında. Hikaye tersine döner mi, bilinmez. Bunun için yönetimin, takımın ve kentin katkısı da en az teknik direktör bilgisi kadar önemli. Ama yeni hikayeyi ülkede yazabilecek en güçlü karakterlerden biri Abdullah Avcı’dır.

Haberin Devamı

‘Başlarda zevksiz olsa da...’

Abdullah hocayı yakından da tanıyan bir gazeteci olarak, kısa vadede takımda neleri değiştirmesini ve nasıl bir yol haritası izlemesini bekliyorsunuz ?

Önceliğinin savunma zaafiyetini gidermek olacağını düşünüyorum. Bizde savunma deyince akla ilkin stoperler gelir. Sanırım o, orta sahayı sertleştirerek bu sorunun üstesinden gelecektir. Çünkü, son yıllarda dillere pelesenk olan ‘geçiş oyunu’ için bu bölgedekiler kritik önemdedir. Topu uygun alanda kapmak ve hücuma yönelmek... Bu durum elbette fiziksel yeterliliği talep eder. Takımın durumunu gözlediği için bir sıkıntı yaşayacağını da düşünmüyorum. Oyun başlarda zevksiz görünecek olsa da mutlaka gelişecektir.

YORUM YAZ