MENÜ

Üst üste gollerle oyun koptu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bilinir, ilişkilerin geleceğini belirleyen kavgalar değil kavgaların ardından hangi yöntemlerle barışıldığıdır. Gelecek, barışa bilmek için kurulan cümleler üzerinden kurulur. Milli takımdaki kavgalar neden yaşandı bilenimiz yok. Nasıl barışıldı onu da bilen yok. Haliyle buradan bu teknik ekip ve mevcut kadroyla hepimiz için bir gelecek çıkmaz!

Rakip öne geçebilirdi

Böylesi bir atmosferde grubun ‘en kolay’ görünen maçına çıktı milli takım. İlk yarı boyunca da aradı durdu. Kenarlardan aradı ortadan aradı. Aradı bulamadı. Golü bulamadıysa bu beceriksizlikten değil Kosova kalecisi Samir Ujkani’yi aşamadıklarındandı. Skoru bulamadıkça rakibin direnci de yükseldi. Rakip Kosova ise gücü oranında direnmeye yine gücü oranında hücum etmeye çalıştı. Öyle ki, devrenin son anında yakaladıkları pozisyonda golü bulsalar soyunma odasına önde girebilirlerdi.

Kuru kuru ‘çak’!

İkinci devreye ilk devredeki oyunun güveniyle başlayan milliler golleri üst üste bulunca oyun koptu. Milli takımın sosyal hallerini anlatan an ise ilk golün sevinciydi sanırım. Tanıdığımız Burak golü attıktan sonra genellik gol sevincini tribünlere koşup yalnız yaşardı. Bu kez de öyle yapacakken yarı yolda karar değiştirip Arda’ya yöneldi!.. Aynı anda Fatih Terim ekibiyle kuru kuruya ‘çak’ yapıyordu!

Dışarıda oynayacağımız maç önemli

Bu maç üzerine ‘oyun boyu’, ‘üçüncü bölgede baskı’, ‘kanat organizasyonları’ vb. analizler sanırım o denli anlamlı olmaz. Kosova’ya karşı burada değil esasen orada oynayacağımız maç ‘kendimizi daha doğru tespit etmemiz’ açısından önemli olacaktır.

Yeneceğimiz büyük oranda belli olduğundan galibiyet de ‘ritüel sevinç’in ötesine geçemedi. Sevinç ‘uçucu’ kalırken tribünler kalabalık ama yeterince tempolu değildi. Ancak yine de bu tribünü gören Antalyaspor yönetimi maçlarında aynı yoğunluğu görmek istiyordum sanırım!..


YORUM YAZ