MENÜ

Ülke normalleri!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ülkemizde nadir görüldüğünden özlemini çektiğimiz ‘öne oyun’u kendi ölçütlerinde uygulamaya çalışan iki takımın maçı... Yükün kaleciler Hopf ile Karce’ye düşmesi beklenirdi ancak kaygan zemin rol çaldı! İlk 20 dakika içinde gol olabilecek pozisyonlarda iki takım oyuncuları kritik anlarda ayakta kalamayınca gol göremedik. Futbol, bizde ‘adam eksiltme’ ya da ‘sorumluluk alma’ ile açıklanır. Oysa bu oyun ‘alan yaratma’ oyunudur. Diğerleri ikincil işlerdir. Osmanlı, ‘alan yaratabilmek’ için topu kapma konusunda ihtiyaç duyduğu klasik ikilisi Mehmet Güven/Musa Çağıran’dan birinden yoksundu. Mehmet Güven’in yokluğunda tahmin edilebilir etkiden uzak kaldılar. Yine de başta Regattin olmak üzere Webo’ya top indirmek için ciddi zorlamalar denediler.

Rantie atsa...

Gençler ise Aydın/Serdar koridorunu gösterip uzun ters toplarla kendi sağını kullanmaya gayret etti ilk yarı. Onların birinde Rantie’ye hamle yapabilmesi için ‘alan yarattıldı’ ve o da ‘adam eksiltme’ özelliğini devreye sokup penaltıyı kazandırdı. İkinci devrenin başında öne taşan Musa’nın neredeyse tüm Gençler takımını uyutarak attığı muazzam şutla gelen gol maçın havasını değiştirir dedim, olmadı. Beraberlikle birlikte maçı kaybetmeme arzusu uzun süre önde kalınca maç ‘ülke normalleri’ne döndü. İki takım birbirini orta sahada karşılamaya başladı. Ülkeye özgü “Rakibe pozisyon vermedik” oyununa geçilince de Selçuk, Numan, Musa, Issah, Koray, Adam Maher adları daha sık duyulur oldu. Nadir heyecan anlarının birinde, ki dakika 70’ti Pinto yokladı, 75’te daha rahat pozisyonda Rantie ‘atamayarak’ karşılık verdi.

Seviye artabilirdi

Ancak 80’den sonra Osmanlı, orta sahadaki o darlık içinde oyunu enine genişletip vites yükselterek rakibini iyice geriye itti. Bu bölümde yarattıkları alanlardan birinde önce penaltı noktasında Regattin sonra altı pas içinde Delarge kaçırdı. Tamamında değilse de iki takım da bölüm bölüm doğru işler yaptı. Doğrusu ya, ezberi daha güçlü olan Osmanlı’nın önemli kayıplar veren Gençler karşısında bu seviyenin daha üzerinde olmasını beklerdim... ÖZEL TEŞEKKÜR: Saygı duruşu anonsu yapılırken protokol tribündeki İlhan Cavcav portresinin önünü ani bir hamleyle kapatarak ‘hatıradan rol çalan’ büyüğümüze saygılar! Abimizin maçın en anlamlı görüntüsüne engel olurken önünü ilikleme gayreti ise ayrıca takdir edilesi bir davranıştı...

YORUM YAZ