MENÜ

Tutarsızlık!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başkan Demirören’in konuşmasında bu kadar çok tutarsızlık barındıran bir sunuma uzun yıllardır şahit olmamıştım. Terim-Arda krizinde sorun prim değil anladık. Ona göre ‘idari’ bile değil, ‘teknik’!

Arda, hocasıyla primi yanlış yer ve zamanda konuştuysa konu nasıl ‘teknik’ olur? Şimdi hepimize düşen yeni imalar ve ‘gizli özneler’le dolu yeni basın toplantılarını beklemek. Bu soru ve yanıtlar anlayana çok şeyler anlatıyor .

Ülke futbolunda işlerin neden baş aşağı gittiğini gösteren enteresan bir süreçten geçiyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda başlayıp bugüne ulaşan kriz büyüyerek sürüyor ve her ağzını açan krizi daha da derinleştiriyor. Ne acı ki, krizleri bizzat yaratanlar ortalıkta ‘Çare bizde’ diye boy göstermekten de geri durmuyor!

Fatih Terim’in ‘içi boş’ basın toplantılarından sonra önceki akşam sahne TFF Başkanı Yıldırım Demirören’deydi. Bilinir, bizde basın toplantılarında söylenenler birkaç basın toplantısıyla ancak düzeltilebilir! Kendi adıma konuşmam gerekirse, bugün söylediğinin bir gün sonra tam tersini yapan/söyleyen çok kişiye rastladım. Ancak herhangi bir başlığın başı ile sonu arasında bu kadar çok tutarsızlık barındıran bir sunuma uzun yıllardır şahit olmamıştım.

‘Matematik ve mantık hatası!’

Öncelikle TFF Başkanı’na bir öneri; kadrosundaki ‘entelektüel ekibi’ -şayet varsa- ivedilikle değiştirmeli! Çünkü o röportajda sorulara verdiği yanıtlarla bana, ne kendisinin ne de ekibinin matematik ve mantık derslerine ciddi anlamda devam etmediklerini düşündürttü. Basit bir sosyal medya taramasıyla ne kadar insanın Demirören’in anlattıklarına ikna olduğunu anlamak hiç de zor değil.

Örnekler çok ama bir ikisiyle durumu somutlayayım...

‘Buz gibi ‘idari’ problem’

Şu, nedenini kimsenin gerçekte bilmediği Fatih Terim-Arda Turan krizinden başlayalım. Sorun prim değil anladık! Hatta Demirören’e göre ‘idari’ bile değil ‘teknik’. Peki, Arda kaptan olarak teknik direktörüyle primi konuşabilirse ve bu konuşma yanlış yer ve zamanda yapıldığı için bunlar yaşandıysa bu kriz nasıl ‘teknik’ olabilir. Bu buz gibi ‘idari’ bir problem değil midir?

‘İsim ve grupları açıklayın’

Demirören, “Algı operasyonlarını yapanları Türkiye biliyor” diyor. Bir kez daha hatırlatalım ve sorumuzu yineleyelim; “Bir çoğumuz bu isimleri samimiyetle bilmiyoruz. Bizim futbola da hayata da dair sevincimizi, umudumuzu çoğaltmamız için lütfen bu isim ve varsa grupları açıklayabilir misiniz?”

‘Terim benzeri dil kullanıyor’

Dikkat edilirse Fatih Terim de benzeri bir dil kuruyor ve zaman zaman ‘Dağın arkasındaki sis’in içindekileri görebildiğinden söz ediyor! Kimdir onlar? Belli ki bir o, bir de Yıldırım Demirören biliyor! Biz fanilerin ise futbolun ‘karanlık işleri’ne dair bir şeyler öğrenmesine zaten gerek yok!.. Bize düşen kombine, dekoder, forma almak ve gerisine karışmamak...

‘Kadrodan haberi bile yok’

Demirören ve Terim’in dillerindeki bir başka benzerlik ise ‘bakma’ eylemine odaklı... Demirören, Terim’in kendisine maçtan beş dakika önce gönderdiği ‘kadro’ya bakmamış. Oysa çocuk bile merak eder bakardı!.. Herhalde büyük olduğu için kadroda kim var kim yok bakmadı!... Hatırlanırsa Fatih Terim de federasyonla yapılan sözleşmesine bakmadığını belirtmişti. Çelişkiler listesi uzar gider, sayfalara sığmaz... Şimdi hepimize düşen yeni imalar ve yeni ‘gizli özneler’le dolu yeni basın toplantılarını beklemek. “Nasılsa bir şey öğrenemiyoruz” demeyin, bu soru/yanıtlar anlayana çok şeyler anlatıyor.

Demirören ne demişti?

"Geçen Avrupa Şampiyonası’nda gelen paranın yüzde 30’unu havuza attık. Yüzde 70’ini de dağıttık. Biz arkadaşlara 500 bin TL prim verdik. Ha tartışılır fazladır, azdır. Bu ülkede teknik heyete 15 milyon Euro prim verildi.”

"Kamuoyu kimin ne kadar prim aldığını biliyordu. Neyi tartışıyoruz. Bunlar tehlikeli oyunlar. Biz bunu yapanları biliyoruz. Herkes haddini bilecek. Algı operasyonu yapanlar karşısında hem beni hem de bizim gücümüzü bulurlar.”

"Benim kaptanım prim için kavga etmez. Takım kaptanı, kaptan olarak hocamızla konuşabilir. Ancak konuştuğu yer yanlıştı.”

"Arda, 6 ay Barcelona’da oynamadığı zaman A Milli Takım’a alındı. Arda’yı soruyorsunuz ama Arda ile beraber Selçuk da Burak da Hakan da alınmadı.”

"Avrupa Şampiyonası’nda Arda başarılı mıydı? Değildi... Daha neyi konuşuyoruz? Milli takım kimsenin tapulu malı değil. Radikal değişikliklere de hazır olmamız gerekir. Hocamız Arda’yı Kosova maçında çağıracak mı? İnşallah çağırır.”

"Terim’le ilgili bir istifa konusu olmadı. Hocamızı 3 kez gönderdik, 4 kez geri getirdik. O kadar değerli! Yola beraber devam edip etmeme ile ilgili konuşmak istedi, biz de devam ettik.”

YORUM YAZ