MENÜ

Türkiye Futbol Direktörlüğü buharlaşmış!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tuhaf bir ülkede yaşadığımız açık... Keyfiyetin pençesine düşmüşüz, çırpınıp duruyoruz. En güzide örnekler de futbolda. Dün Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesine girdim ki ne göreyim, Türkiye Futbol Direktörlüğü ‘lağvedilmiş’’!.. Koca direktörlük tek kelimeyle buharlaşmış!.. Ne Fatih Terim var ortalıkta ne de yegane yardımcısı kaleci antrenörü Alper Boğuşlu!..

Sitenin sağına soluna baktım direktörlük şemasını gösteren ve ‘bir kutucuğu uzun süre boş duran’ o ünlü künyeye rastlayamadım. Gerçi milli takım haberlerinde ‘Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’ ibareleri var ama o künye artık oralarda bir yerlerde değil. Ne olduğu yolunda bir açıklama da yok... Oysa Terim, yönettiği direktörlüğün tüm faaliyetlerini yakın zamanda internet sitesine koyulacağından söz etmişti hatırlanırsa.

Futbolu yönetme iddiasındaki insanların bu lakayıt tutumları ‘kurumsallık’ iddialarının içini boşaltırken, iş yapma biçimlerindeki keyfiliği de göstermiyor mu?

Tadilat mı var!

Gelinen noktada bizler bu durumu nasıl okumalıyız? Acaba ‘Türkiye Futbol Direktörlüğü’ künyesi ‘staff’lar tarafından tadilata mı alındı? Eğer böyle ise insan zahmet edip, “Tadilat dolayısıyla kapalıyız” ya da “Cumaya gittim geleceğim” veya “Cenazemiz var iki gün yokuz!” türünden bir şeyler koyamaz mıydı o ekrana?!..

'Finansal fair play' tiyatrosu!

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, neredeyse her konuşmasında konuyu döndürüp dolaştırıp ‘finansal fair-play’e getirir ve bunun titiz denetçisi olacaklarından söz eder.
Okumuşsunuzdur, Beşiktaş’ın mali işlerden sorumlu yöneticisi Berk Hacıgüzeller önceki gün kulübün borcunu 1 milyar 257 milyon 761 bin 832 lira olarak açıkladı.

Oysa Beşiktaş Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel yakın zamanda aynı dönemdeki borcun 1 milyar 479 milyon 635 bin 182 lira olduğunu duyurmuştu.

Dikkat edilirse iki ‘yetkili kişi’nin açıkladığı borç miktarı arasında 221 milyon 873 bin 350 liralık fark var!... Fena para değil!..

Bir de bunların dışında borcun 2 milyar 348 milyon 922 bin lira olduğunu söyleyen Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz var ki, kendisi bu açıklamasının ardından disiplin kuruluna sevk edildi.

Karışık hesaplar

Ortada bu kadar birbirini tutmayan, karışık hesaplar varken ‘titiz mali disiplin takipçisi’ federasyon işin neresinde acaba? Başta Beşiktaş olmak üzere takımların borç ve alacakları kalem kalem açıklansa da işlerin nasıl yürüdüğünü hepimiz ayrıntılarıyla öğrensek daha doğru olmaz mı?

Unutmadan... Beşiktaş Kulübü’nün Federasyon Başkanı Demirören’e 103 milyon TL kadar bir borcu vardı. Yarışmadaki bir takımın, oyunu yöneten ekibin başındaki kişiye borcunun olması pek alışıldık bir durum olmasa gerek!... Böyle bir borcun varlığı hem ‘finansal fair play’ dedikleri ‘tiyatro’ hem de ahlaki açıdan kabul edilebilir mi sizce?

YORUM YAZ