MENÜ

Stratejiler belirleyici olacak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbolda ‘kağıt üzerindekiler herşeyi anlatmaz’ elbette ama çok şey anlatır. Hazırlığını ‘kağıt üzerindekilere’ göre yapmazsan kağıt da sana dünyanın kaç bucak olduğunu gösterir!

Kağıt yani benim elimdeki OPTA verileri, hafta sonu taraftarı önünde oynayacak Beşiktaş’ı çoğu veride önde gösteriyor. Öncelikle son haftalardaki gelişme ve skorlar nedeniyle moral üstünlük açık farkla Beşiktaş’ta. Üstelik; Quaresma, Talisca, Babel hayli uyumlu ve etkin. Buna ceza sahası içinde buluştuğu altı toptan birini gol yapan Cenk Tosun’un skor katkısı da eklenince Beşiktaş ön bölgede fark yaratan bir takıma dönüşüyor.

Ancak maçın kilidi iki takımın da en güçlü olduğu yerde... Savunma gücüyle ‘hedef maçlar’ı kaybetmemiş Fenerbahçe hava toplarına hakim. Beşiktaş ise bu sezon gollerini ağırlıklı olarak ortalarla bulmuş bir takım. Yani düğüm Kjaer/Skrtel bölgesinde...

Favoriyi yendiler ama...

Beri yandan tek maçlık bir karşılaşma olacağından ‘kağıt üzerinde’ dezavantajlı görünen Fenerbahçe’nin bu maçı nasıl kazanabileceği iki takımın stratejilerinin de belirleyicisi olacak. Beşiktaş’ın hücumda ne yapacağı üç aşağı beş yukarı belli ama aynı zamanda kendisini yenmek zorunda olan rakibini nasıl enterne edeceği de bir o kadar önemli. Çünkü bunu Şampiyonlar Ligi’nde hem acı hem tatlı biçimde tecrübe ettiler. En zor takım görünen ve grup birincisi çıkan Napoli’den 4 puan alırken en zayıf görünen ve grup sonuncusu olan Kiev’e 4 puan verdiler!

Savunma yapmadan...

Topun daha çok kimde olduğundan ziyade oyunun nerede oynandığının belirleyici olacağı bir maç görünüyor ufukta. Kritik ‘hava topu’ mücadelesinin dışında bir o kadar önemli yarış da ‘sahipsiz top kapma’da yaşanacak. Geride durarak kazanan Fenerbahçe’de bu işi iyi yapan Topal, Josef ve Şener’in etkisini kırabildiğinde zaten Atiba/Oğuzhan ikilisinden başlayan hücum aksiyonlarında sorunu olmayan Beşiktaş maçı iyice eline alacaktır. Aynı zamanda böylece Fenerbahçe’nin skor üretme koridoru olan Lens ile Sow’un bağı da kopartılmış olur ki, ‘kağıt üzerindeki’ avantajlar gerçekleşebilsin. Çünkü, savunma yapmadan maç kazanılmaz!...

YORUM YAZ