MENÜ

Sinan Engin'le beyin jimnastiği

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dersime çalışmıştım, niyetim Mehmet Demirkol ile, ki aklına çok hürmet ettiğim, çok sevdiğim bir arkadaşımdır, yıkılıp yeniden yapılacağı ilan edilen İnönü Statı üzerine polemik yapmaktı. Neo liberalizmin ‘yıkım politikaları’ndan girip ‘Beşiktaş ruhu’ndan çıkacaktım.
Ne var ki, Sinan Engin’in Rize maçından sonra yaptığı açıklamalar, Demirkol polemiğine izin vermedi.
Engin, maçtan sonra ‘basındaki beyinsiz arkadaşlar’dan söz etti. Ben ‘lar’ların kim olduklarını bilmem ama ‘beyinsiz’lerden biri olduğumu biliyorum. Çünkü Fanatik’teki son yazımda Sinan Engin’in geçen Kasım’da söylediği, “Bize zaman verilsin. Başarısız olursak isterlerse büstümü yapıp, yaksınlar” sözlerini aktarmıştım.
Meğer Engin, “Basındaki bazı beyinsiz arkadaşların yazdıklarının aksine ben gelecek sezon çok iyi bir takım yaratacağız dedim” dermiş, ta Kasım ayından. Ya da demek istermiş! 16.11.2007 tarihli Yeni Şafak’taki haberde şu ifadeler var; “Transferleri ben ve Ertuğrul Hoca yapacağız. Carew gelmiyor. Holosko’yu resmen istedik. Şampiyon olacağız. Bize Mayıs’a kadar süre versinler. Eğer Beşiktaş düzelmezse taraftar gerekirse büstümü yapıp, yaksın.”
Okuma yazma bilirim, aynı tarihli Akşam gazetesindeki ifadeler de aynı. “Bana mayısa kadar süre verin. Takım mayıs ayında iyi oynamazsa sorumluluk benimdir. Eğer olmazsa bir daha Beşiktaş’ın önünden geçmem.” Benzer ifadeler Hürriyet ve Sabah’ta da var.
Belki Engin bu ifadeleri düzeltmiştir de, gözümden kaçmıştır. Eğer öyleyse samimiyetle kendisinden özür dilerim. Ha şimdi derse ki, “Gerçekten gelecek sezonu kastettim” o zaman da, o anlatamadığı, ben de niyetini anlayamadığım için özür dilerim. ‘Beyinsiz’lik ise her zaman kabulümdür, onda hiç sorun yok.
Ama, Rize maçının ardından Engin’in yaptığı şu açıklama bile, konuşurken daha dikkatli olunması gerektiğini göstermiyor mu sizce? “Beşiktaş’ın şike yapacak durumu yok. Çünkü hala iddiamız devam ediyor..”(!) Bu ne demek? Bu sözleri şöyle de okuyabilir miyiz? “Beşiktaş’ın şampiyonluk iddiası olmasa..!”
Engin’in bir sonraki sezon yapacağı ‘bomba transfer’leri düşünürken, birden menajer Saffet Sancaklı’nın söylediğini hatırladım; “Bu sezon en çok transferi Beşiktaş ve Galatasaray yapacak.” Dikkat! “İyi” demedi Sancaklı, “çok” dedi.
Transferler yapılırken aradaki ‘kara delik’lere nasıl para aktığını ve Beşiktaş’ta aslında neler döndüğünü merak edenler için, yöneticiyken benim bir kaç kez açıklamaları nedeniyle eleştirdiğim Celal Kolot’un, ‘Hürriyet’in Spor’ ekindeki röportajının okunmasını hararetle öneririm. Hayatımda hiçbir söyleşiyi, altını bu kadar çizerek okuduğumu hatırlamıyorum.

YORUM YAZ