MENÜ

Sezonun en düşük Beşiktaş'ı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

‘Öne doğru oyun’ konusunda donanımlı iki takım öncelikle orta sahayı ele geçirmeye çalıştığından ilk 25 dakikada dişe dokunur bir organizasyon göremedik. Bu tarz ‘öne doğru oyun’ ile ‘önde oyun’u birbirinden ayırmak gerek. Çünkü ilki ‘enerji harcamaya’ diğeri ‘enerji tasarrufu’na işaret eder.

Antalya, sahada özgür bıraktığı takımın ‘akıl küpü’ Eto’o ile arayıştayken Beşiktaş iki beki oyuna sokmaya çalıştı. Ancak Adriano’nun vasatın altında kalan performansı ters yöndeki Gökhan Gönül’ün eforuyla bütünleşemedi. Bu nedenle Gökhan devrenin ‘en görüneni’ olsa da hücumda takımdan yeterince destek alamadığından üretken de olamadı.

Yorgunluk faktörü

Son maçlarda Talisca, sadece ceza sahası civarında arayan bir oyuncu olmaktan çıkıp 10 numaraya yakın bir pozisyonda ‘top yapıcı’ gibi oynamaya çalışıyor. Ancak bu pozisyonlar beceriyle birlikte güç de istiyor. İlk devre boyunca yüksek enerjiyle oynayan Antalya orta sahası öncelikle Talisca’yı ‘eritti’! İki kenar Celutska ve Sakıp ile de Babel ve Quaresma’yı! İlk devre boyunca iki takım sahada uzun mesafeler kat etmek zorunda kaldığından ikinci devrenin belirleyicilerinin ‘yorgunluk’ ve ‘yedek kulübesi katkısı’ olacağını tahmin etmek de zor değildi.

Güneş’in eli kolu bağlandı

İlk hamleyi etkisiz Danilo ile El Kabir’i değiştiren Rıza Çalımbay yaptı. Beşiktaş’ın organize olmasını engelleyen Antalya’nın yavaş yavaş maça ağırlığını koymaya başladığını gören Şenol Güneş elini çabuk tuttu. Önce etkisiz Quresma ile Cenk’i hemen ardından da gücü düşen orta sahaya destek için Talisca yerine Necip’i sahaya sürdü. Ancak Aboubakar yine yaptı yapacağını ve zaten oyundan düşmekte olan takımını 10 kişi bıraktı. Zaten etkisiz olan Adriano bir de sakatlanıp yerine zorunluluktan Mitroviç girince kenardaki Şenol Güneş’in eli kolu bağlandı. Takımı topun peşinden koşup dururken o da kenarda durumu öylece izlemek zorunda kaldı.

Bu puana sevinmeli!

Sezon başından bu yana belki de en çaresiz oyununu oynayıp kendini savunmak zorunda kalan Beşiktaş’ın yapamadıklarını sadece ‘Aboubakar efekti’ ile açıklamak mümkün değil. Antalya’nın planlı ve eforlu oyunu, Beşiktaş yedek kulübesinin ‘maç çevirme’ etkisinin düşüklüğü, sezonu sonu yaklaşırken gözlenen yorgunluk emareleri, Atiba ve Quaresma performanlarına olan yüksek bağımlılık bu oyunu ve sonucu getirdi. Milli maç arasında kendine gelme fırsatı yakalayan Beşiktaş, bu puana sevinmeli!..

YORUM YAZ