MENÜ

Şampiyonluk iştahı yerinde!..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol, ‘an’larla oynanan enteresan bir oyun! Antep 14. saniyede golü bulsa maçın düzeni iki takım için de bambaşka olacak ama taraftarının hışmına uğrayan Tolga Zengin mutlak golü önleyerek hikayeyi takımının yazmasını sağlıyor. Şimdi, Tolga’ya onca hakareti edenler arasında mahcubiyet duyan var mıdır acaba?

Öte kalede Alperen... Benzeri binlerce topu kontrol etmiş biri olarak bir kalecinin başına gelecek en büyük ‘kaza’lardan biriyle maçın gidişatının takımı aleyhine dönmesine yol açıyor!..

İlk yarı boyunca kendi solunu kullanarak Antep’in sağ tarafını çökertti Beşiktaş. Oradan kim yüklendiyse Gomez, Olcay, Gökhan, İsmail, hepsi de hücum sürekliliği sağladı. Alperen’in kazasının ardından da kaçınılmaz çöküş gerçekleşti. Öyle ki, 35-45 arası oyunu rakip alandaki 25 metrede tutmayı başaran Beşiktaş maçı da çözdü.

İkinci yarının açılışını yapan yine Tolga oldu. Gardı ilk yarıdaki gollerle düşen Antep kendini savunmaya çalıştıysa da Atiba-Oğuzhan-Sosa merkeziyle ‘makine düzeni’nde oynayan Beşiktaş’ın iştahını kesecek bir düzen kuramadı.

İzlenir takım

Fenerbahçe’nin farklı yenildiği haftada ligin zor takımlarından birine karşı böylesi bir tempo... Her golde Alex Ferguson’un o çocuksu sevinçlerinin benzerlerini yaşayan Şenol Güneş’in vücut diline yansıyan irade sahaya yansıtılabildiği sürece Beşiktaş, ‘izlenir takım’ olma yolundan çıkmayacaktır. Beri yandan yaklaşık iki aydır lig maçı oynamamış bir takım olarak ‘bıraktığı yerden devam etmek’... İşte bu şampiyonluk iddiasının temel dinamiğidir...

YORUM YAZ