MENÜ

Rakibi çaresiz bırakan düzen

Abone Ol Google News

Yüksek tempodaki hücumlarla rakibini ya açan ya hataya zorlayan Fenerbahçe 'alan ve zaman kullanımı' açısından bizim ligin şimdilik kaydıyla en iyisi. Üstelik bunu farklı oyuncular ve farklı oyunlarla yapıyor. Dün akşam topla oynama istatistiğine bakıldığında ilk devredeki eşitliğe rağmen pozisyon üretiminde Fenerbahçe’nin bariz üstünlüğü vardı. Savunmada Arao’nun stoper hattını üçlediği anlarda orta sahadaki sayısal üstünlükle Alanya’yı hem kalesinden uzak tuttu hem de kaptığı toplarla süratle hücümü örgütlediler.

Haberin Devamı

Çaresiz ve plansız

Hücumdaki çabuklukları da maçı daha ilk devrede koparan golleri getirdi. Her oyuncunun diğerini oyuna çektiği, her pasın diğer oyuncuları hevesle koşturduğu Fenerbahçe’de gollerin dağılımı da bu oyunun gücünü gösteriyor. Neyin nereden geleceğinin belirsizliği bu oyunun gücü... Kuşkusuz bu tablonun oluşmasında Alanya’nın tek planlı geriden oyun kurma düzeninin etkisi de yok değildi ama bu etki daha düşüktü. İkinci devre de gevşemeksizin ön alan baskısını sürdürdü Fenerbahçe. Çaresiz ve plansız görünen Alanya çoğunlukla geri gömülürken geri kalanında da topun peşinden koşup durdu.

Haberin Devamı

Herkese eğlenmek düştü

Neticesinde 70’de 'en güzel gol' olan boş kaleye ile oyunlarını taçlandırdılar. Öyle bir düzen, çeşitlilik ve ülke ölçeği üzerinde atletizmdi ki tribüne gelen ya da televizyon karşısındaki taraftarlara da tıpkı sahadakiler gibi eğlenmek düştü. Beri yandan sahadaki bu düzen ligin devamı için diğer takımların Fenerbahçe konusunda ev ödevlerini hayli ağırlaştırmış olmalı! Ancak ligin 9. sırasının altında kalanlar o kadar halsiz görünüyor ki Fenerbahçe dersine çalışmak bir yana rutin dersleri bile halledemez görünümdeler.

YORUM YAZ