MENÜ

Rahat oynadı, rahat kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bilinmedik bir giriş yapmıyorum; futbolu epeydir ‘güç’ yani para oynuyor! Beşiktaş gibi bir büyüklükle türlü yönetim beceriksizlikleri ya da ‘becerisi’ nedeniyle geleceği ipotek altında olan Karabük’ün baş etmesi mümkün olur mu? Maçın ilk yarısı ‘önde baskı’ bile denemeyecek kadar yoğun Beşiktaş ablukasında geçti. Hatta maçın tamamı. İkinci devre rakibin düşük direnci Beşiktaş’ın iştahını kabarttıysa da aynı zamanda oyun nizamının kaybına neden oldu. İlk onbir arasından şahsen Negredo’nun ne yapacağını merak ediyordum. Çok çabalasa da neredeyse ‘görünür’ bir şey yapmadan çıktı. Beşiktaş zorlu fikstür öncesi rahat oynadı, rahat kazandı. Şaşıran olur muydu? Hiç sanmıyorum.

Gecenin sorusu

Kameralar tribünü tararken ‘pozitif ayrımcılık’ yapıyor ve kadınları, çocukları, çiftleri öne çıkarıyor. Arada da olsa kalıcı taraftarı, ‘tribüncüleri’ de göstermek gerekmez mi?

Maçın starı

Tuhaf gelebilir... O baskıda goller yemiş olmasına rağmen kaleci Çağlar Şahin Akbaba, oyunun direnç ve romantik yanını temsil eden isimdi. Talisca’nın, Quaresma’nın ve diğerlerinin arasında oyuncu çıkartamayan bu ülkede ‘Bizde varız’ diyordu.

Maçın olayı

57. dakikada karşı karşıya pozisyonda Ricardo Quaresma’nın vuruşunu çıkartan Çağlar Akbaba’yı kutlayan Wagner Love’un 30 saniye sonra genç kaleciye golü atmış olması... Futbol böylesi dramatik, muazzam bir oyun işte.

Kısa mesaj

Dilime yapışmaz. Pektemek’ten sonra Talisca da bir ‘üç yoklama’ sonunda golü attı. Dileyelim bu sistem, Bayern Münih’e karşı da aynen işlesin. Hatta mümkünse iki, üç kez yinelensin...

YORUM YAZ