MENÜ

Pozisyon vermeden, gol de yemeden

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Devre arasındaki gelişmelerin ardından savunma kurgusu bozulan Beşiktaş, şampiyonluk yolundaki zorlu üç maç öncesi ‘görece hafif’ diye tanımlanabilecek Kayseri karşısına ‘stoperde zar atarak’ çıktı.

Bir takımın son düzlükte hala kendini gözden geçiriyor olması sıkıntıdır! Bu sıkıntıyı aşmanın yegane yolu topu orta sahada bol ve süratle gezdirmek ve savunma dörtlüsünün önündeki oyuncuları mümkün olduğunca ‘hareketli’ tutmaktır. Öyle de yaptılar. Daha önce pozisyon vermeden gol yemiş (!) bir takım olarak bu kez rakibini olabildiğince geri itip orada tuttunca sorun yaşamadı.

Meğer habercisiymiş...

Taraftar avantajını gönlünce kullanan Beşiktaş’ta 9. dakikadaki Quaresma slalomunun ardından gelen ‘yoklama şut’u meğer golün habercisiymiş. Bir dakika sonra Sosa, ‘safkan kanat oyuncuları’na ders verircesine topu Gomez’in kafasına koyunca da tabela değişti. Akabinde oyun bir ara gerilir gibi oldu. Bu esnada bozulan Kayseri savunması içindeki Gomez’in ‘yakın pas’ seçeneği Oğuzhan’a ‘ayak dışı gol’ü getirdi.. Ve, Quaresma ilk slalomunun benzerinde bu kez golü bulunca maç daha ilk devrede puan açısından bitmiş oldu.

Zorlamak zorundalar

Beşiktaş’ın oyunu akışkan hale getirmesine izin veren her takım savunmasını tahkim etmekte güçlük çeker. Çünkü hem problem yaratma hem de problem çözme konusunda ligin en ilginç oyuncularının bulunduğu takımların başında Beşiktaş geliyor.

Yine de bu maça bakarak şu notu düşmekte fayda var; ikisi deplasman olmak üzere zorlu son üç maç için Dusko Tosiç/Aleksis Delgado rotasyonunun, yani öngörülen ‘defansif zaafların’ ölçümünün yapılabildiğini söyleyemeyiz. Beşiktaş bundan sonraki üç maçta da farklı olmayacak. O nedenle temel karakteri olan ‘zenginleştirilmiş hücum şablonları seçeneği’ni son maça kadar zorlamak zorundalar. Yani lig, şampiyonluk ve düşecek son iki takım açısından son maça kadar nefes nefese geçecek...

YORUM YAZ