MENÜ

Oyundan keyif alınca!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Neşesini bulup oyundan keyif almasına izin verilirse Beşiktaş’ı durdurmak gerçekten zor. Hele ki taraftarı önünde... Zoru kolaya çevirme konusunda ligin en iş bitirici oyuncularından kurulu takım orta sahadan yeterli skor desteğini alamıyor oluşuna rağmen dün ilk devre tıkır tıkır işleyen bir düzene sahipti. ‘’Stoperlerin önde olduğu bu düzen rakiplere gol pozisyonu verir’’ diyenler olacaktır kuşkusuz. Ancak ülkemizdeki ‘’Rakibe pozisyon vermedik’’ ezberi ancak bu tür bir işleyişle bozulur. Şenol Güneş’in Beşiktaş’ının ülke futbol kültürüne en büyük katkısı da bu; maç içinde rakibi ısrarla tehdit ederken izlenirlik katsayısı her daim yüksek maçlar vaat ediyor oluşu... Ancak Talisca’nın çıkışın ardından yapılan anlayamadığım değişikliklerin oyunu onlar açısından ‘durağan’a çevirmesi de üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konu.

Gecenin sorusu

Talisca yerine girecek ilk isim Tolgay Arslan gibi görünse de Vida girdi. Böylece Medel öne Oğuzhan daha öne gönderildi. ‘’Neden ilk önce Tolgay değil de bu kadar deneysel hamle yapıldı?’’, bence gecenin sorusuydu.

Maçın starı

Bu sorunu yanıtı Beşiktaş söz konusu olunca uzun süre ‘’Anderson Talisca’’ olarak kalacak gibi görünüyor. Ceza sahasında usta işi bitirici vuruşlar yapıyor oluşu bir yana Beşiktaş’ın orta sahadaki güçlü pas oyununun kurgulayıcılarından birine de dönüşüyor haftalar ilerledikçe...

Maçın olayı

Negredo bu hücum nitelikli takımda şüphesiz sahanın Beşiktaş adına en az görüneniydi! Oyundan çıkmadan önce yani 68’de maç içindeki en net gol koşusunu yapıp altı pastaki yerini aldı. Lakin Quaresma kolayı değil daha fantastik olanı seçince hem gol kaçtı hem de Negredo kenara alındı!

Kısa mesaj

Anlaşma sağlandığı öne sürülen Larin ve Love’ın kadroya katılması durumunda saha içi seçeneklerin artacağı muhakkak. Yine de durum gittikçe oturan oyun kurgusunu zorunlu olarak revize etmeyi beraberinde getirecektir. Acaba bu durum zaman zaman şampiyonluk sezonları ritmine yaklaşan takım düzeninde olumsuzluğa yol açar mı?

YORUM YAZ