MENÜ

Onca orta ama iki pasla iki gol!

Abone Ol Google News

Ülkedeki futbolun düzeyi düşünüldüğünde ilk devre için “fırtına gibi başladı” denebilir. O fırtınadan biri yararlanacaktı, yararlanan gol pratiği daha iyi olan Trabzon oldu. Dengesiz yakalanan Beşiktaş savunması sayısal olarak dört kişi görünse bile tek kişiden gol yedi. İkinci devre, ilkinde yaşanan onca gereksiz ortadan sonra Burak kenardan akıp orta yerine nihayet pas attı da Boateng golü yaptı. Beşiktaş var gücüyle yüklenirken ceza sahası içine büzülen Trabzon sakinliğini kaybetti. Savunma dengesi bozulunca kontra ihtimali azaldı ve topu kalesinden uzak tutan Beşiktaş zor maçı kolayladı. Ne var ki, 75 ’e doğru yorgunluk/kaygı sarmalı bilinçten çok “beceri/yetenek” işine döndürdü oyunu. Beşiktaş oyunu, skoru koruma kaygısına kurban edince Trabzon bilinçli hücumunda Ekuban’ın “orta değil pas”ıyla ikinci golü bulup beraberliği kurtardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Beşiktaş her maç bek oyuncularına dayalı “nafile orta yapma” oyunu oynuyor. İsabet yüzdesi bu kadar düşük, geri koşma riski bir o kadar yüksek olan bu tarzda ısrarın anlamı nedir?

Haberin Devamı

Maçın starı

Tartışmasız Uğurcan Çakır. Ülkenin “iyi kaleci kuşağı”nın en önde oyuncusu. Sonra elbette iki gol bulan Sörloth..

Maçın olayı

Düzenli değilse bile ülke koşu/ritm ortalamasını aşan bir maç izledik... Maçın diğer özelliği ise bu akşam oynanacak Fenerbahçe- Galatasaray maçının planlarına edeceği sirayet.

Kısa mesaj

Trabzon bu beraberlikle işini kolayladı ama Beşiktaş Caner/Gökhan/Burak üçlüsüyle bu yolu zor yürütür görünüyor.

YORUM YAZ