MENÜ

Messi'ye geçit yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İsim isim bakıldığında muazzam görünse de elemelerdeki 18 maçta 19 gol atmış olması Arjantin hakkında çok şey anlatıyordu. Açıkça gol sorunu vardı Maradona ile anılan ülkenin. İzlanda ise eldekilerle en verimli oyunu oynuyordu ve bunu bizden daha iyi tecrübe eden az ülke vardı!.. Arjantin, hocası Sampaoli gibi ‘tutku’lu başladıysa da zorlu coğrafyalarının da öğrettikleri ışığında sakin kalan İzlanda topu verse bile oyunu istediği gibi düzenledi. Açık vermediler mi verdiler ama kaygılanacakları oranda pozsiyon bırakmadılar. Arjantin’in golünü Agüero atarken, Messi 64. dakikada penaltı kaçırdı. İzlanda’nın golünü atan Finnbogason şöyle demişti; ‘’Zor gol yiyoruz, en az bir tane de atabiliyoruz. Bu nedenle bizi yenmek zor.’’ Augsburg’ta oynayan Finn haklı çıkmadı mı?

Kısa mesaj

Dünya Kupası’nı Şampiyonlar Ligi’nden ayıran şey ‘bonservis ücretleri’nin manasızlığını gösteriyor oluşudur. Fransa-Avustralya ile Arjantin-İzlanda maçları iyi örnektir.

Maçın starı

Bir maçta Ronaldo ile Messi varsa o ‘maçın adamı’ olmaz, adamları olur. Biri tek başına sahadaysa, ki burada Messi, ‘esas çocuk’ O’dur. Yaptıkları ve yapamadıklarıyla da (kaçan penaltı), takımın ve taktiğin ona uygunluğuyla da...

Maçın olayı

Messi gibi ‘küresel futbol fenomeni’nin penaltıyı kaçırması ya da ülkemizi de zaman zaman dara düşüren kaleci Halldorsson’un kupanın ilk penaltı kurtarışını gerçekleştirmesi...

Maçın sorusu?

Bu zamana kadar izlediğimiz maçlar ışığında düşünürsek, İzlanda’nın final oynamaması için fazladan birkaç neden görebiliyor musunuz?

YORUM YAZ