MENÜ

Marka değeri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu hayra alamet değil. Sanki belirli bir düzen içinde oynayan Arsenal ile değil alt liglerden vasat bir takımla karşılaşılacak gibi algılanıyor Beşiktaş. Diğer yanda ise ‘İlk 15 dakikada gol yerse duman olur’ karamsarlığına sahip ‘realistler’ bulunuyor. Öncelikle şunu belirlemek lazım; evet karşımızda büyük organizasyonlar için kurgulanmış pahalı bir takım var. Şampiyonlar Ligi gibi yüksek mertebeli organizasyonlar bu tip ‘transfer oburu marka takım’lara ihtiyaç duyar. Beşiktaş’ı bekleyen ilk engel esas burası. Çünkü dünyanın tepetaklak olmaya aday yeni düzeni bunu emrediyor; ‘pahalı olan görünür!..’ Yani televizyon düzeninin ihtiyaçları öne çıkar...

Kadro uçurumu moral bozmasın

Arsenal korkusunun temel nedeni oynanan oyun arasındaki fark değil, daha çok futbolcu bonservisleri arasındaki uçurum. İlk önce egzost sesiyle irkilten pahalı ama rüküş otomobille her gün işe gidip geldiğimiz aile arabası arasındaki fark misali. Ama futbolda bu tek başına yetmiyor. Yetiyor olsa, neredeyse takımının yarısını kaybetmiş ve rakibinden iki buçuk kat daha düşük bütçeli kadroya sahip Atletico’nun elinden İspanya Süper Kupası’nı kapardı ‘Los Galacticos’ diye de anılan Real Madrid. Ama olmadı... Hatta 1-0 kaybettikleri ikinci maçta neredeyse rakip kaleyi göremediler... Çünkü Atletico kadrosuna uygun en doğru oyunu oynadı.

Beşiktaş Emirates’te çok pozisyon bulur


Beşiktaş doğru müdafaa yaptığı için doğru oynayan bir takım. Bilic, biraz abartırsam, elindeki kadrodan Bielsa-Mourinho-Simeone modelinin ortalamasını çıkartmış bir hoca. Arsenal gibi ‘öne oynama iştahı yüksek’ bir takıma karşı bu düzen her zaman iş yapar. Evet Mesut Özil gibi özel bir oyuncu muhtemelen sahada olacak ama Beşiktaş’ı daha dayanıklı kılacak Atiba da öyle... En büyük handikap ise Bilic’in kenarda olmayacak olması. O nedenle kendi adıma Beşiktaş’ın Emirates’te burada girdiği kadar gol pozisyonuna gireceğini düşünüyorum. Burada Beşiktaş sadece topu kale çizgisinden geçirememişti. Orada neden olmasın ki? Sonuçta size ‘Golü para atıyor’ diye ezberlettilerse de unutun... Korkmadan ama ilk maça bakıp rakibi hafife almadan, bilgiyle, dayanıklılığı öne koyarak bu işin altından kalkabilir Beşiktaş. ‘Kötü senaryo olur mu?’, elbette ki olabilir. Ama bunu konuşmanın yeri ve zamanı değil... Biz en iyisi şimdi işimize bakalım!..

YORUM YAZ