MENÜ

Kırmızılı maç!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Artık aramızda olmayan ve bizimle bir daha maç izleyemeyecek Hakan Dinçay’ın hatırasından ve onun yaşayan acılı yakınlarından ‘bir dakikalık saygı’yı esirgeyecek kadar içimiz karardıysa bu oyunu neden izliyoruz ki? Böyle başladı maç... Sadece kendi eğlencesiyle meşgul kalabalığın ‘saygı duruşu’ndaki uğultusuyla. Giuliano, Valbuena ve Mehmet Ekici, Beşiktaş ceza sahasını gözlerken önce Hasan Ali’yi, kaleci Fabri’yle burun buruna getirdiler sonra da Janssen ile penaltıyı buldular.

Quaresma tolere ediliyor

Fenerbahçe kaptığı topları direkt karşı sahaya taşırken sık sık faul yapmak zorunda kalan Beşiktaş topu da ele geçiremediği için o bildik, oyun kurup kanatları işleten tarzına ilk yarı boyunca yaklaşamadı. Tartışılmaz yeteneğine oyun bilgisi ve oyun içi doğru davranışı bir türlü ekleyemeyen Quaresma, bir parça da ‘yıldız görüldüğü’ için hakemlerce tolere edildiğinden alıp başını gidiyor!.. İki dakikada benzer iki tutumla kendini attırmayı başarınca (!) zaten yolunda gitmeyen işler Beşiktaş için iyice zora girmişti ki, Cenk, üzerine gittiği Neto’nun son adamdan atılmasına neden oldu. Böylece maçın dengesi yine değişti.

‘Bitene kadar oynayalım’

Caner’e tribünden gelen küfürlü ve yabancı madde yağdırılan, tepkiye direnemeyen Oğuzhan artık niyeyse ondan topu alıp üst üste iki korner attı!. Ardından orta sahaya alınan Alper takımına yeniden ‘orta saha’yı getirince Janssen’in inadıyla gelen penaltıyla Fenerbahçe maça noktayı koymuş gibi olduysa da Negredo/Babel ikilisi ‘Bitene kadar oynayalım’ dedi. Tansiyonu, izlenir oyun ve kurgulanmış pozisyonlardan çok oyuncular arasındaki gerilimin yükselttiği ‘kırmızılı maç’ı Fenerbahçe kazanırken, ilk kez mağlup Beşiktaş’ın payına düşen de bu maçı sabahına unutup salıyı tasarlamak olacak...

YORUM YAZ