MENÜ

Keyfiyetin pençesi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu tutumun adını koymak zor... ‘Kibir’ mi, ‘kendini herkesten ve herşeyden üstün görme’ mi, ‘bilginin sadece ve sadece kendi tekelinde olduğuna inanma’ mı?.. Bunlardan biri mi yoksa hepsi mi? Hayır bunlar değil de bambaşka gerekçeler mi? Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bu ülkedeki tüm vatandaşlara ait takımı yönetirken hangi yöntem ve motivasyonla davranıyor anlamak gerçekten zor. Her karar ve uygulamasına kayıtsız şartsız biat isteyen, soru almayan, yanıtı da olmayan adeta hikmetinden sual olunmaz ‘ilahi bir güç’ karşısındayız.. Ve öylesine çaresiziz ki, dişlerimizi sıkmaktan çoğumuzun çene ağrısı çıplak gözle görünür halde.

O zaman neden yoktu?

Yanıt gelmez ama yine de ‘dipsiz kuyu’ya birkaç soru soralım. ‘Devşirme stoper’lerle Avrupa Şampiyonası oynayıp malum tartışmalara yol açan Terim, o takıma Ömer Toprak’ı neden çağırmadı ve şimdi ne değişti de çağırdı? O tartışmanın merkezinde olan ve cezalı olduğu bilinirken geniş kadroya aldığı Gökhan Töre sadece performans gerekçesiyle mi takıma dahil edilmedi?
Daha önce kadroya almadığı Kadir Hakan Balta, ‘Türk halkından özür diledi’ mi? Ya da ‘ilkesel kararlar’da yapılan değişiklikler başta Arda Turan olmak üzere diğer oyunculara neden işletilmedi? Artık eminiz ki, gerekçe ‘performans’ ile açıklanacak gibi değil!.. Eğer öyle ise ‘seçicinin günümüz futbolu’na dair bilgileri hayli tartışmalı hale gelir!

Açıklama yaparsa...

Yok eğer mesele, sadece birilerinin bildiği ve geniş yığınların hâlâ öğrenemediği ‘prim meselesi’ ise... Bu tartışma/kavganın aslı astarı nedir? Bu primler dağıtılmış mıdır? Dağıtıldı ise kim ne kadar almıştır? Ve sahi... Yeri gelince ‘teknik direktör’ gibi davranan Terim şu büyük ve derin sığınağı ‘futbol direktörlüğü’ makamının görev ve sorumluluk alanını açıklayabilir mi? Ancak rica edeyim eğer tenezzül gösterir ve açıklama yaparsa, biz ‘futboldan yeterince anlamayan’ ama futbolu da en az ondan anlayanlar kadar seven fanilerin anlayacağı dilde olsun! Soruların ‘dipsiz kuyuya’ sorulduğunu söylemiştim değil mi!

YORUM YAZ