MENÜ

Keyfiyet zafer kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hangi oyuncunun Milli Takım’a neden çağrılmadığı ya da kimin hangi ölçütlerle kadroya dahil edildiği türünden sorular artık anlamını yitirdi! Çünkü ‘keyfiyet’ bir zafer kazandı. Fatih Terim’in açıkladığı son kadroyla ülke futbolunun son zamanlardaki ‘en yakıcı’ tartışması da sona ermiş görünüyor... Ama bilinir, ‘görünüşler aldatıcıdır’! Bülent Ortaçgil, ‘’Bu su hiç durmaz’’ der ya o misal, bu köprünün altından daha çok su akacak. Kimileri, ‘’Bu tartışma benim açımdan sona ermiştir’’ diyor, televizyonlar da ama kimse bu tartışmanın nereden kaynaklandığını açıklamıyor!.. Ancak alınan kararlar ve açıklanan kadro problemin kaynağının bizzat Fatih Terim olduğunu düşündürtmüyor mu?

Yalçın alındı ama...

Düşündürtmediğini söyleyen birileri varsa Terim’in, ‘’Benden değil Türk halkından özür dilemeliler’’, ‘’Bu aynı zamanda teknik bir karardır’’ mealinden sözleri nasıl yorumlanabilir? Stopersiz çıkılan Avrupa Şampiyonası maçlarının ardından örneğin Yalçın Ayhan’ın bu saatte kadroya dahil edilmesi hangi ‘teknik’ ya da ‘idari’ kararla açıklanabilir? Hatırlanır, sahaya en fazla yerli oyuncu süren Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı yakın zamanda sık sık ‘iğneleyici’ ifadeler kullanıyor. Bunların ardından Başakşehir’den alınan oyuncu sayısının dörde çıkarılmasını nasıl yorumlamalıyız?

Hükmü sonsuz değil

Bütün bunlardan sonra... Hepimize ait olana karşı bu denli vurdumduymaz bu denli keyfi davrananlardan bir özür beklemeyi de hak etmiyor muyuz? ‘’Hakkımız yok’’ diyenler de olacaktır muhakkak. Benim sözüm bizim gibi düşünenlere... ‘Özür’ olsun ya da olmasın, yine de biliyoruz ki ‘keyfiyet’in hükmü sonsuz değildir. Hele ki iş futbol olunca... Hayat er ya da geç kapıya dayanır ve olması gereken mutlaka olur. Kim ne derse desin... Bu noktada Türkiye Futbol Direktörlüğü makamının açıkladığı faaliyet raporu üzerine de bir şeyler söylemek gerekiyor ancak bugünlük ‘yerim dar.’

YORUM YAZ