MENÜ

Kazanmak yetmez!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sonuç ne olursa olsun, futbol tribünüyle güzel. İlk haftadaki o ‘seyircisiz’ manasızlığına karşı dün akşamki cümbüş... Bir de Bursa taraftarı tribünde olabilseydi... Kısaca futbol tribünsüz tatsız bir oyun. Onu bilir onu söylerim.

Beşiktaş önceki yıllara göre ligin başı düşünüldüğünde ‘daha geride görünen’ bir takım. Artık sahaya sürdüğü kadronun herhangi bir sırrı kalmadı! Rakip takımın hocasından sahadaki oyuncusuna kadar herkes Beşiktaş’ta kimin ne yapabileceğini artık ezbere biliyor. Dünkü maçın ilk yarısında da bu açıkça görüldü. Duran toptan gelen gol dışında rakip kaleye inme konusunda tek seçeneği sadece Quaresma ortaları olunca, Bursaspor onlar için işleri ister istemez zorlaştırdı. Kaldı ki, Quaresma da tıpkı Atiba gibi ömür denen şu yolda bir yıl daha yürümüş biri.

Duran toplarla kazandılar

Milli takıma seçilmeyen Oğuzhan da ‘herhangi bir orta saha oyuncusu’na dönüşünce Beşiktaş ilk yarı aksiyonu açısından vasata geriledi. Görüldü ki Bursaspor geçen sezon ki ataleti üzerinden atmış. Yaratıcı değilse de dengeli bir düzene terfi etmiş durumdalar. Bunu da ‘çevik’ ve ‘çabuk’ça attıkları golle kanıtladılar.

Son iki sezonu ritmini bulmuş olarak öne doğru oynayarak şampiyon olan Beşiktaş’ı yavaşlatmak için yapılacaklarını oyunu durdurmadan yapan Bursa, uzun süre planladığını becerdi. Beşiktaş’ın ön ekibiyle olan bağını kopardı ve tehlikeyi kalesinden uzakta tuttu. Ancak ikinci duran topta da ilkinde olduğu gibi alana adam dolduran Beşiktaş, Atiba’yla golü bulup maçın kontrolünü eline aldı. Bursa da oyunu zorlayamayınca orta sahada birbirine yaklaşınca Beşiktaş maçı tehlike sınırına yaklaşmadan tamamladı.

Pozisyon sıkıntısı

Milli takım arasına minimum hasarla giren Beşiktaş, Şenol Güneş’in planladığını telaffuz ettiği ‘geç form tutma’ konusunda taraftarını tatmin edemese de istediğine puan açısından ulaştı. Şimdi Negredo, Medel ve Lens’in takıma monte edildiğinde neler olabileceğini hep birlikte göreceğiz. Şampiyonlar Ligi’nde görece dengeli bir gruba düşen Beşiktaş, iki yarışı da dengeli götürebilme adına pozisyon bulmakta zorlandığı bu maçı kazanarak lig için ‘zamana duyduğu ihtiyacı’ kazandı. Ancak stadyuma gidenler gördüklerinden memnun kaldı mı, o bir soru işareti. Bilinir artık sadece ‘kazanmak’ değil ‘nasıl kazandığınızında önemli olduğu zamanlar’da yaşıyoruz.

YORUM YAZ