MENÜ

Karambolde İsveç uçtu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kalitesi düşük ancak kafa kafaya geçmesi muhtemel maçın ilk devresinde hikaye İsveç lehine birkaç kez yazabilirdi. Lakin futbolda ayağına gelen fırsatları bu denli hor kullananlar genellikle sonuca katlanmak zorunda kalıyor! Tıpkı bir gece önceki Japonya gibi! Sağ bek ve stoperinden yoksun İsviçre’nin ceza sahası içinde sıkıntı yaşayacağı tahmin edilebilirdi ancak örneğin Albin Ekdal’in 3 metreden topu içeri atamayacağını ‘futbol guru’ları dahi öngöremezdi. Neticede çarparak ya da çarptırarak İsveç’in bulduğu gol, görev gereği yazmak zorunda kaldığım bu sıkıcı maçın uzamasını engelledi. Dünya Kupası değil de adeta bir hazırlık maçı niteliğindeki bu oyuna rağmen kupanın genelini düşündüğümde İsveç’in yarı final oynayamayacağını iddia edemem.

Maçın olayı

Kavacıklı Mustafa Ayvaz’ın deyimiyle ‘cıvata’ niteliğindeki maçta az sayıdaki şut kaleyi bulmazken, Forsberg’in esasen kalecini üzerine giden topunun Akanji’ye çarparak gol olması!..

Maçın sorusu

Maçın oynandığı Petersburg, İsveç’e en yakın Rusya kenti. Kişi başına düşen onca gelire rağmen maça ilgisizlik beklenti düşüklüğüyle mi açıklanmalı?

Maçın starı

Futbolun geldiği seviye düşünüldüğünde maçta dişe dokunur bir şey olmamasına rağmen bizi uzatma çilesinden kurtaran Emil Forsberg.

Kısa mesaj

Sıkıcı bir 90. dakikaydı ancak aklımızda tutalım ki bu ve benzer oyunlar estetiği kazanmaya yeğleyen endüstriyelliğin kaçınılmaz sonucudur.

YORUM YAZ