MENÜ

Japon vuruşu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç önü tahminler gezegenin iki benzemez kültürel ikliminden gelen takımlarından Kolombiya lehineydi. Hem tanınır oyuncusu fazla hem geldiği kıtanın ekollerinin aritmetik ortalaması gibi Kolombiya!.. Ancak maçın hemen başında Carlos Sanchez’in penaltı yaptırıp kupadaki ilk kırmızı kartı görmesi, tüm dinamiği ve maç içi planlamayı değiştirdi. 6’da Kagawa, penaltıdan skoru 1-0’a getirdi. Yetmedi, futbolcudan çok ‘mahalle topçu’su ısrarını sürdüren yüksek becerili ancak ‘bağımsızlık’ yanlısı Cuadrado’nun takımdan ayrı düz koşuları beni olduğu gibi Pekerman’ı da çileden çıkarmış olmalı ki, o da kenara alındı.

Dengeli oyunla tempoya izin vermediler

39’da Quintero’nun frikiğiyle golü de buldular ama başta Nagatomo olmak üzere Japon oyuncuların dengeli oyunu tempoyu yükseltmelerine izin vermedi. Japonlar 73’te Osako’nın kafayla attığı golün ardından da topu olabildiğince ayakta tutup, rakiplerini ‘panik atak’lara sevk ederek kupaya beklemedikleri kadar kuvvetli bir giriş yaptı.

Kısa mesaj

Özel yeteneklerin yoksa oyuncuları birbirine bağlayan basit ama işlevsel düzenlemelerin olmalı. Japonya bunu anlattı. Bu bakış bizdeki ‘yetenek mit’inin kırılmasının panzehiridir...

Maçın starı

Galatasaray performansından esintiler veren Yuto Nagatomo. Hem Cuadrado gibi maça direkt etki edecek oyuncuyu kontrolde tutup hem de öne gittiğinde rakip üzerindeki yüksek tehdidi nedeniyle.

Maçın olayı

Yetenek, beceri elbette bu oyunun ayırt edici özelliği. Lakin Cuadrado gibi taktik disiplin konusunda dizginlenemez oyuncular da teknik adamlar için ‘ömür törpüsü’ olsa gerek...

Maçın sorusu

İlk devre penaltı kararı ile Kagawa’nın golünün ardından Kolombiya başlama vuruşuna kadar 3 dakikaya yakın zaman geçti. Devre neden sadece 1 dakika uzadı.

YORUM YAZ