MENÜ

İngiltere değil İsveç!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tek tek oyunculara bakılarak yapılan analizlerde İngiltere’nin üstün görüntüsü aldatıcı olur. Görüldü ki Dünya Kupası, daha düzenli oynayan, yani bizim ülkenin pek sevdiği deyimle ‘Rakibe pozisyon vermeyen’lerin üstünlüğünde geçiyor. Bu açıdan bakılırsa... İtalya’yı geçerek kupaya gelen, ilk maçta Jimmy Durmaz’ın gereksiz hamlesiyle Almanya’ya son dakikada yenilen, düzenli oyunla Meksika’ya üç gol atan, İsviçre karşısında topu verse bile daha çok gol pozisyonu bularak 1-0 da olsa yenmeyi başaran İsveç bence maçın favorisi.

Biliyorum, bu aynı zamanda ‘sıkıcı oyun’ demek ama ne yazık ki böyle. Evet, gençleştirilmiş İngiltere vaatkâr görünüyor ancak son Kolombiya maçı da gösterdi ki, Premier Lig sayesinde ulaştıkları azamete rağmen İngiliz oyuncular özellikle hücumda problem çözücü gibi durmuyorlar. İsveç’in aksine birlikte oynama kültürleri henüz olgunlaşmış görünmüyor.

Ekdal’a dikkat

Guardiola’nın dokunuşu sonrasında topu kullanan oyuncuya dönüşen Raheem Sterling, Kane ile birlikte Adalılar’ın en büyük kozu olacak. Kontrollü oyunuyla buraya kadar güvenle gelen İsveç’te ise ceza sahasına sızma konusunda marifetli görünen Albin Ekdal belirleyici olabilir.

YORUM YAZ