MENÜ

Hocasıyla şampiyonluğa

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’in oyun kalitesi düşünüldüğünde görünen o ki, Beşiktaş 101. yıldakine benzer ‘dışsal/içsel etkiler’e maruz kalmazsa büyük ihtimalle bu yıl da şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Çünkü...

Kendi oyunlarını diğer takımlara göre daha maharetle çeşitleyebiliyorlar... Kimi zaman öndeki oyuncularla kimi zaman bekleriyle, duran topta ya da akan oyunda ligin gol becerisi en yüksek takımı onlar.

*“Sakin” kalabildiklerinde özellikle maçların ikinci devrelerinde lig ortalamasının çok üzerinde bir tempoya ulaşıyorlar ki, bu da en büyük farkı yaratıyor.
*İhtiyaç duyulduğu anlarda Oğuzhan/Tolgay, Aboubakar/Cenk gibi değişikliklerle oyunun biçimini değiştirebiliyorlar.
*Atiba gibi hiç eksilmeyen bir güce, Talisca ve Quaresma gibi tek dokunuşla gidişatı değiştirebilecek oyunculara sahipler.
*İki kalecileri de iyi...
*Devre arasında gelen Babel’den tahmin ettiklerinin üzerinde verim alacaklar gibi görünüyor.
*En önemli kozları ise çoğu insan için “Yeterli” bulunanları “Yeterli” bulmayan, takımını gelişme yönünde sürekli yukarı iten bir hocaya sahip olmaları.

Gelelim yarıştaki rakiplerine...

BAŞAKŞEHİR: Emre Belözoğlu’nun olmadığı maçlarda ne denli zorlandıkları ortada. Bir oyuncuya bu denli bağımlı oluşları üretkenliklerini kendi ortalamalarının çok altına indiriyor. ‘Adebayor katkısı’ onları alıştıkları düzenden çıkarmış gibi görünüyor. Mustafa Pektemek’in her zaman olduğu gibi gayretli ama oyun bilgi ve sezgisinden uzak tarzı Beşiktaş’a yaklaşmalarına yardımcı olmuyor.

GALATASARAY: Gerek kadro gerekse hoca düzeyindeki kararsız arayışlar onların performansını da belirsiz kılıyor. Kalıcı bir çizgiye sahip görünmüyorlar ve bu, bir takım için hiç de arzulanacak durum değil!.

FENERBAHÇE: Onlar da tıpkı Galatasaray gibi yönetim merkezli tartışmalar nedeniyle ciddi anlamda yıpranmış durumda. Bu nedenle de ‘ortak tempo tutmaları’ zor görünüyor.
Tüm bunların ışığında, Beşiktaş yöneticisi Ahmet Ürkmezgil’in ağırbaşlı, ölçülü ama aynı oranda da gerçekçi sözleri durumun en doğru özeti oluyor; “Avantajlı değiliz demek ukalalık ve şımarıklık olur. Kesinlikle avantajımız var ama ‘bitti’ demek söz konusu değil.”

YORUM YAZ