MENÜ

Hocanın yitirdikleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kim önerdi, kim uygulattı bilmiyorum ancak izlediği tuhaf iletişim stratejisi bu kez Fatih Terim’in ayağına fena dolandı. Şimdiye değin süreçleri ‘geçmiş başarılı günler’ retoriği ya da ‘ders almam ders veririm’ türü diklenmelerle idare etmişti. Artık ‘kazansa’ bile bu kimseyi kesecek gibi görünmüyor. Aleyhindeki cephe hem genişledi hem hayli keskinleşti. Stratejisi, kendini ‘hesap vermez’ biri gibi göstermeye dayalıydı.. Ve stratejinin kaynağı, onu Türkiye Futbol Direktörlüğü makamına birilerinin seçmeyip, ‘biri’nin oturttuğu algısıydı! Böylece “Hesabı sadece bir kişiye veririm” illüzyonu ile kendine geniş ve denetimsiz bir koruma alanı oluşturdu.

Kaçırılıyordu...

Oysa başta bazı biz gazeteci faniler olmak üzere, vatandaşların önemli bölümü işin bu yanında değildi. İstediğimiz ‘hesap’ değil sadece ‘bilgi’ydi. Onun bildiği ve bizim futbol adına ondan öğrenmeye çalıştıklarımız... Sorumuz değil ama merakımız açıktı; “Neyi, neden yapıyordu?..” “Arda Turan’ı aldı, almadı” türü sadece polemik içeren, öğretici olmayan tartışmalar çoğumuzdan uzaktı. Yapması gereken sadece ‘kabul edilebilir öğreticilik’ti. Bizden esirgediği de bu oldu; öğretmek. Haliyle varılan noktada artık inandırıcı olamayacağı gibi ikna ediciliğini de yitirdi. Örneğin, son maçın ardından sarf ettiği “Arada bir çocuklara mikrofon tutmanız lazım” sözleri... Bu ifadeye sinen acıklı çırpınış hatırlara ilk olarak Avrupa Şampiyonası’nda gazetecilerden fellik fellik kaçırılan futbolcuları düşürmüştür sanırım.

Artık onu aştı

İçi doldurulması gereken açıklamalarından bir diğeri ise “Milli takım herkesi ilgilendirir” demiş olmasıydı. Bu ifadeler de ‘sloganlarla yaşayıp dualarla uğurlanan’ insanların ülkesinde bir gerçekliğe tekabül etmiyor ne yazık ki!... Doğru, milli takım hepimizi ilgilendiriyor. Hem de çok yakından. O nedenle mesele artık elinde sadece içi boş sloganları kalan Fatih Terim’e bırakılamayacak boyuta varmıştır. Artık merakların değil soruların yegane adresi ‘sessizlerin sessizi’ Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Kulağımız orada...

YORUM YAZ