MENÜ

Her şeye rağmen Başakşehir!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Abdullah Avcı ve öğrencileri tüm handikaplarına rağmen en iyi bildiği işi yaptı, birbirine yakın oynadı. Erken skor avantajıyla ev sahibi ekip, Beşiktaş’a pek de beklemediği bir yenilgi tattırdı.

İki stoperin yokluğu yetmez gibi takımın bankolarından Mahmut’tan yoksun kadro kurmak zorunda kalan Abdullah Avcı’nın işi zor görünüyordu. Yine de her zamanki gibi en iyi bildikleri şeyi yapıp, birbirlerine olabildiğince yakın durdular. Böylece dört yıldır geliştirmeye çalıştıkları organizasyonu da eksiklere rağmen test ettiler. Ceza sahası yayı ile orta saha yayı arasında zaman zaman 10 metreye kadar disiplin içinde birbirlerine yaklaştılar. Bu disiplin topu ele geçirmelerini sağlarken Beşiktaş’ı da en sevdiği şeyden mahrum bıraktı; tempodan!

Cengiz’in zerafeti...

İşin hücum yanına gelince! Bekler, Caicara ile Eren kanat olurken, kanatlar Cengiz ile Visca ceza sahası köşelerine inerek Beşiktaş müdafaasının yerleşimini bozdu. Beşiktaş daha ne olduğunu anlayamadan maç da 3-0 geldi. Cengiz’in ilk golde Marcelo’yu zarifçe ekarte edişi muazzamdı. İkinci golde Visca’nın vurmak yerine daha rahat durumdaki Adebayor’u görmesi de takım açısından bir o kadar kıymetli. İdeal kadrosuyla sahada olan Beşiktaş, girdiği şaşkınlıktan devre boyunca çıkamadı. Topu alamadığından tempoyu yükseltemedi ve temposuzluktan ‘oyuncu becerisi’ni devreye sokamadı. İki üç pozisyonda da karşılarına Volkan Babacan çıktı. Ama daha önemlisi Mossoro başta olmak üzere en yakın Başakşehirli oyuncunun Atiba’ya yaptığı baskıydı. Her daim takımın en iyisi olan Atiba bu nedenle ne top kesti ne de pas yapabildi. Bu da Beşiktaş’ı bilmediği bir oyuna zorunlu hale getirdi. Ne Cenk’e top indirebildiler ne de Talisca’ya şut için alan yarattılar. Quaresma ile çizgiyi zorlamaktan başka seçenekleri kalmadı.

Artık Demba Ba da var

İkinci devre Başakşehir’in biraz yorgunluk biraz skor avantajı nedeniyle rölantiye almaya çalıştığı oyuna Beşiktaş reaksiyon veremedi. Şenol Güneş oyuncu değiştirdi, saha içi yerleşimlerle oynadıysa da olmadı. Quaresma ve Gökhan Gönül dışında duruma ‘etkin itirazı’ olanlar çoğalmayınca Beşiktaş istediği tempoya bir türlü ulaşamadı. Neyse ki uzun sakatlıktan dönen Demba Ba gelecek maçlar için seçenek olabileceğini gösteren bir gol attı da skor değişti.

Lige değer katıyorlar

Bu maçta erken gelen rakip temposuyla gardı düşen Beşiktaş, önümüzdeki hafta oynayacağı Fenerbahçe maçına puan avantajının verdiği rahatlıkla çıkacaktır. Ancak o maç kupada olduğu gibi ‘gerilime kurban’ giderse işler zora girer ve ondan sonra oynanacak ve daha kolay görünen maçlar da zora girer. Ancak ben yine de Beşiktaş’ın bu kadro ve teknik ekiple o kadar savrulacağına ihtimal vermiyorum. Ligin en bilinçli ama uygulamada sorun yaşayan takımı Başakşehir ise Abdullah Avcı ile birlikte iki kulvarda yürürken, hem lige değer katıyor hem ülkede futbola bakış açısını değiştirmeye cüret ediyor. Emre Belözoğlu türü ‘sosyal problemleri’ elbette bunun dışında tutuyorum.

YORUM YAZ