MENÜ

Hazırlık maçı gibiydi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kimilerine göre Dünya Kupası tarihinin en düşük seviyeli grubundan ‘iki güçsüz’ ile başladık. Şöyle ki, Rusya’daki anketlerde bile ‘Gruptan çıkamayız’’ diyenler yüzde 40 oranında. Kendi adıma, ‘’Kim şampiyon olur?’’u bulmak çok güç olsa da, ‘’Kimler olamaz?’’ sorusunun yanıtı net; ‘’Bu iki ülke asla!’’.

Rusya, kupaya direkt katıldığından kendini test edememişti. Bu nedenle gayet rahat geçen maç en azından önlerindeki iki zor maça bir hazırlık niteliğindeydi de... Tüm bunlara mukabil sanılmasın ki memnunsuzum. Dünya Kupası her koşulda Dünya Kupası’dır. Biliyorum ki hepimiz nice hikaye bekliyor. Beri yandan, maçları futbol dışında kafamın çoğu konuda uyuştuğu Ali Ece’yle birlikte izliyoruz ve biriktirdiklerimizi youtube’daki ‘STOLK kanalı’ üzerinden canlı olarak izleyenlerle paylaşıyoruz. Bu durum bile Rusya’daki kupayı benim için başlı başına anlamlı kılıyor.

Maçın olayı

Turnuvanın daha ilk maçında Rusya takımının en kritik oyuncusu Dzagoev’in dramatik biçimde sakatlanması ve her pozisyonda akılların video hakem sisteminde olması!

Maçın starı

Bu maçtan bir ‘yıldız’ icat etmek zor olsa bile yeter düzeyde sağ ve sol bek olmayan ülkemiz düşünüldüğünde Brezilya doğumlu Mario Fernandes gözüme en batan oyuncu oldu. Gollere yardımcı olan Golovin’in de hakkını teslim edeyim.

Gecenin sorusu

Gençliğimde ‘açılış maçı’nı bir önceki kupanın şampiyonu oynardı. Yani dün akşam kupaya Almanya- Meksika maçıyla başlayacaktık. Soruyorum, ‘’Hangisini tercih ederdiniz?’’ Bunu mu?

Kısa mesaj

Arzu edilen seviyede bir maçla başlamamış olsak da, bu kupa nedeniyle dünyanın dört bir tarafından tarzlar bulmak bile KISA başlı başına bir kıymettir.

YORUM YAZ