MENÜ

Hazıra konmacı bakış devrede

Abone Ol Google News

Şu günlerde öyle haberler alıyorum ki, koronadan uzak dururken 'uçuk çıkarma tehlikesi'ne yaklaşıyorum! Oyunculara 5-6 aydır ödeme yapamayan... Garanti oyunculardan yüzde 50'ye varan indirim isteyen Beşiktaş, 'U milli takım'larda oynamış üç genç kalecisi olmasına rağmen TFF 2. Lig'den Samsun'un kalecisi Nurullah Aslan'a talip olmuş! Üstelik haberler Samsun'un oyuncu için 6 milyon Euro bonservis istediğini ancak Beşiktaş'ın bir miktar para ve oyuncu takası teklifine hazırlandığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Tartışmasız güven veriyor

Tartışma yok, Nurullah iyi bir genç kaleci (22). Alt liglerde (Terme - Erbaa - Samsun) oynamış olması sizi aldatmasın. İki metreyi aşan boyu, gerek kale gerek ceza sahası içi hakimiyeti ve sakinliği önünde oynayan savunmacılara güven veriyor. İzlediğim ve Samsun'un kazandığı 3-4 maçta takımının en iyisiydi. Buraya kadar her şey yolunda...

Mert günok'a ortaklar!

Şimdi gelelim Nurullah Aslan'ın Beşiktaş'taki yaşdaşları Utku Yuvakuran (22), Ersin Destanoğlu (18) ile Doğukan Özkan'a (20) üstünlüğüne... Alt liglerde olsa da elbette onlardan çok daha fazla maça çıkmış olmak. Takım planlaması ve teknik adam bariyerlerini aşamayan Beşiktaş'ın rezerv kalecileri ise bu bakış açısıyla sanırım 28-29 yaşında 'keşfedilen' Mert Günok'un kariyerine ortak olacaklar! Düşük maliyetli yetenekli oyuncuları geliştirmek yerine eski model 'hazıra konmacı bakış' yine devrede anlayacağınız.

Haberin Devamı

3 İstanbullu'dan daha iyi...

Elinizdeki potansiyellere titizlenip, onların üzerine titremek yerine transfer takıntısıyla hareket edip sadece saha içi performansa bakmanın yanıltıcı olduğunu 'Üç İstanbullu'dan daha iyi bilen yoktur bu ülkede...Özellikle genç oyuncu transferlerinde fayda/maliyet eğrisi başta olmak üzere, öğrenme düzeyi, geleceği takıma ve kente uyum, sosyal yaşam alışkanlıkları ve tutkularının analizi de o derece önemlidir.

YORUM YAZ