MENÜ

Gösterişli değil ama bitirici

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın ilk yarısının büyük bölümünde Akhisar’ın kendi alanına kapanıp kontra çıkma planı nedeniyle Beşiktaş rahat oynadı. Sahanın Akhisar’a ait bölümünün 25-30 metresine sıkıştırdığı oyun sayesinde hem geri koşmadı hem de cılız da olsa pozisyonlar buldu. Böylece savunması da Gekas’ın vurup Tolga’nın güçlükle çıkardığı pozisyon dışında neredeyse sıkıntı yaşamadı. Hücum da ise Kerim ve Serdar’ın ‘nafile orta’larına, İsmail ‘nafile’ de olsa katkı vermeyince düğümü çözmek Sosa/Olcay/Cenk üçgenine kaldı ki, gol de oradan geldi. Cenk Tosun’un düşük yüzdeli oyununu da bir kenara not etmek gerek. Yine de bu devrede Akhisar müdafaasından dönen topların süratle ele geçirilmesi ve topu kendi aralarında gezdirip oyunun kontrolünü elinde tutmaları Beşiktaş’ın diğer artıları oldu...

Doğru hamle...

İkinci devre Akhisar biraz öne taşınınca ‘eksikler’ de ortaya çıkmaya başladı. Topun kontrolü rakibe geçince koşuyla kat edilen mesafeler, haliyle yorgunluk, haliyle bırakılan boş alan ve haliyle sakatlık riski de artmaya başladı. Tam sıkıntılı anlar başlayacakken bu maç için ‘etkisiz eleman’ rolündeki Kerim ile Gökhan Töre, sakatlanan Veli ile de Oğuzhan değişti ve Beşiktaş’ın öne doğru hamle gücü tazelendi. Üstelik Sosa’nın şahane golü moral üstünlüğü de pekiştirdi. Ancak Veli’nin yokluğunda defans önü temel müdafaa sıkıntılarının yaşanması da olasıydı. O arada Bilal Kısa’nın golü geldi ve Sosa’nın golüyle gelen ‘moral üstünlük’ el değiştirdi. Kaybedecek bir şeyi olmayan Akhisar, ‘neden baştan beri böyle oynamadığı’ sorusunu akla getiren bir denge içinde oynamaya başladı. Ve bunun üzerine Bilic de en büyük tehdidi Demba Ba’yı oyunu sürüp topun öne taşınması mesajını en net biçimde verdi.

Ancak değişikliklere rağmen ön alanda verimlilik sağlanamadıysa da ‘bu oyuncular her an bir şey yapabilir’ düşüncesinin getirdiği temkinlilik Akhisar’ın cesaretini dengeledi ve beklenen oldu. Maçın Beşiktaş adına en iyisi Olcay’ın baskısı, Oğuzhan’ın oyun görüşü ve Töre’nin ‘ters ayaklı’ bitiriciliğiyle maça nokta kondu. Beşiktaş ligin devre arasına iyi ve gösterişli değilse bile doğru oynayarak yaklaşıyor. Ve görülüyor ki ligde şampiyonluk düğümü ‘derbi’lerde çözülecek.

Son not ise saha için; bu stadı belediye yaptı, adını Türkiye Futbol Direktörü’nden aldı üzerinde oynanan maç sayısı belli ve devre arası gelmeden zeminin hali ortada! Burası Türkiye şaşırmayalım değil mi? En iyisi sabahtan akşama hakem yeterliliğini tartışmak, çünkü o en kolayı!..

YORUM YAZ