MENÜ

Gitti, geldi, gitti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sağ olsunlar, ülke futbolunun geleceğini kurgulamaktan geceleri gözlerine uyku girmeyen yöneticiler sayesinde tribünler ıssızlaşınca o çok korkulan ‘ev sahibi avantajı’ da ortadan kalktı! Böylece, parmakla sayılacak sayıda insanın gittiği stadyumlar deplasman takımları için de korkulu olmaktan çıktı!

Durum böyle iken ülkenin en göze batan ve en çok övgü toplayan takımı Beşiktaş, oyuna deplasmanda oynayan takım kaygısıyla başladı. İlk 10 dakikanın ardından oyun üstünlüğünü ele alır gibi oldularsa da takımı öne taşıyan ve orada tutan Olcay Şahan’ın sakatlanarak oyundan çıkışı Bilic’in hem ‘ideal kadrosunu’ hem de kurgusunu bozdu. Beşiktaş topu öne taşımakta zorlandıkça da Erciyes’in iştahı ve hevesi arttı. Baştan beri iyi oynayan İlhan ve Cenk Ahmet önderliğinde sık sık gedikler veren rakiplerinin boşluğunu kollar oldular.

Fenerbahçe maçı sıkıntılı

Ve bir duran topta da aradıkları golü buldular. Beşiktaş için işler kötüye giderken yetmemiş gibi beşeri hayattaki tutumları nedeniyle epeydir tartışılan Gökhan Töre durduk yere kendini oyundan attırınca hem bu maç hem haftaya oynanacak Fenerbahçe derbisi onlar açısından iyice sıkıntılı hale geldi. Ancak, yedek kulübesinden gelen Cenk Tosun ile Kerim Frei’ın ortak işini Atiba zarif bir işçilikle süsleyince Kerim, yerine girdiği Olcay’ı çağrıştıran bir gol atarak takımı üzerindeki ablukayı dağıttı. Beşiktaş maç boyunca kendi düzeninde oynamaya çalıştıysa da gerek sakatlık gerekse Gökhan Töre’nin sorumsuzluğuna takıldı. 10 kişi kalmalarına rağmen oyundan düşmeyip, sürekli aradılar ama maçın başından sonuna daha çok çalışan daha düzenli ataklar geliştiren Erciyes de işin peşini bırakmaya niyetli
değildi. Ve son ana kadar oyunda kalarak hak ettikleri galibiyeti aldılar. Beşiktaş ise yenilmiş olsa bile kendisini öven herkesi haklı çıkardı diye düşünüyorum.

YORUM YAZ