MENÜ

Geleceği kurtarmanın anahtarı...

Abone Ol Google News

Hepimiz zor günlerden geçerken kamusal nitelikli futbol kulüpleri de esasen kendi yarattıkları sorunlar nedeniyle daha da büyük sıkıntı içindeler. Bunlardan biri de Beşiktaş... Elinden kâr ederek çıkarabileceği bonservis ya yok ya da çok cüzi miktarlarda. Burak Yılmaz benzeri 'serbest kalma'lar kârlılıkla açıklansa da durum tam olarak böyle değil. Beri yandan, Burak Yılmaz anlaşmasının ne durumda olduğu hâlâ muğlak!

Haberin Devamı

Yarışmacılıkla gelen transfer kıskacı

Elinde 20 sözleşmeli oyuncusu var ve bunların çoğu genç potansiyeller. Diğer altı yedisi ise her anlamda ciddi maliyetli oyuncular. Ancak yine de Trabzonspor'un durumuna bağlı olarak Şampiyonlar Ligi ihtimali de barındıran Beşiktaş özellikle Alanya'da oynayan ve üçü bonservissiz görünen Cisse, N'Sakala, Fernandes ile bonservisi belirsiz Welinton haberleriyle gündemde. Bir yandan maliyetleri düşürme zorunluluğu diğer yandan yarışmacılığın getirdiği transfer kıskacı...

Performansları soru işareti

Unutulmasın ki, Cisse gibi bir başka gösterişli isim Vagner Love Beşiktaş'ın işine çok da yaramadığı gibi maddi olarak kayıba da neden olmuştu. Alanyalı oyuncular bir başka oyun düzeninin oyuncuları ve Beşiktaş'taki performansları soru işareti. Sivas'tan alınan Douglas örneği benzeri... Kaldı ki Beşiktaş ligi o beğenilmeyen kadrosuyla üçüncü bitirdi.

Haberin Devamı

Geleceği kazandırır

Ezcümle, Beşiktaş da diğer takımlar gibi şampiyon olma baskısından sıyrılıp gelişmiş oyun/gelişmiş oyuncu paradigmasına dönmeli yüzünü. Başta Ersin, Utku, Güven, Rıdvan, Fatih ve diğer gençlerini eldeki olgun oyuncularla harmanlayarak sıralamayı bilmem ama gelirde geleceği kurtarmanın anahtarı haline getirebilmeli. Tüm takımların kurtuluşu borçlanma kapasitelerinin artışında değil katma değerli oyuncu fazlasındadır. Bu da paradan çok 'bilgi' ve 'yöntem' sorunudur. Evet, tranfer belki maç kazandırır ama potansiyel oyunculardan izlenir bir oyun icat etmek kulübün geleceğini kazandırır.

YORUM YAZ