MENÜ

Futbolda yolunu kaybetmiş ülke

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maça “Biz daha yetenekliyiz” diyerek hazırlandık bir haftadır çünkü sığınacak başka liman yoktu. Sahaya sürülen 11’e bakınca “Yalan” da denilmezdi. Israrla kendi kendine propaganda yapılan bu ülkede, “Avrupa’nın en yaşlı ve en çok zarar eden ligi bizimki” diyecek halimiz yoktu ya!.. Gücü kuvveti yerinde olan İzlanda basit, disiplinli ve düzenli oynayarak milli takımı önce ceza sahalarının dışında tuttu ardından da bizim teknik ekipçe ‘analizi yapılan’ bildik hücumlarla daha ilk devre işi bitirdi. Çünkü futbol artık yeteneğin sadece farkı yarattığı bir ‘mühendislik oyunu’. Senin mühendisliğin yoksa yeteneğin çoğu maçı değil sadece bazı maçları kazanmana yarar.

Menacerleri zengin ettik

Bu maç “Şunun yerinde bu oynasaydı kazanırdık” maçı değildi. Bu maç düpedüz ‘halihazırdaki futbol düzeni’ni kimin kavrayıp kimin kavrayamadığını gösteren bir sınavdı. Onca yılı ‘Türkiye Futbol Direktörlüğü’ adlı içinde ne olduğu bilinmeyen bir makam yüzünden heba eden, “Yabancı kalite getirir” diyerek menacerleri ve onların işbirlikçilerini zengin ederken Avrupa’nın en berbat ‘alt yapı düzensizliği’ne mahkum edilen bir ülke burası...

Kurtuluş görünmüyor...

Kabul edelim, futbolu geliştirecek gerçek tartışmalar yerine yöneticiler eliyle münakaşa ve polemiğe boğulan ve bu nedenle yolunu kaybetmiş bir futbol iklimine sahibiz. Yarından tezi yok, kolları sıvayıp mevcut işleyişi ve buna neden olan yöneticilerin tamamını lağvetmeden de kurtuluş görünmüyor.

YORUM YAZ