MENÜ

Doğru yerden vurdu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir futbol takımında ‘eksik oyuncu’ kadar ‘yeni oyuncu’da sorun yaratır. Çünkü yeni, eski alışkanlıkların bozulması anlamına da gelir aynı zamanda. Eprueanu ve Emre Belözoğlu olmadan İnler’in, Arda’nın, İrfan’ın ezberlenmiş oyunu icra etmesi zordu, ki olmadı. Visca’nın uzun süre görünmez oluşu bu yüzdendi. Adebayor da çaresiz kaldı. Maçın planını doğru yapan Aykut Kocaman orta sahaya top gelmeyeceğini, gelse de işlev kazanamayacağını hesaplamıştı. Bu nedenle geriden oyun kurma ezberi yüksek Başakşehir’i en güçlü olduğu yerde, yüksek pas oranıyla top üstünlüğü sağlamasını engelledi. Gerisi hücuma kalmıştı, onu da Giuliano üzerinden halletti. Isla/Dirar/Topal üçgenine Hasan Ali/Souza/Aatif da aynı oranda katılınca maç Fenerbahçe için rahat geçti. Fernandao’nun ‘idman golü’ denebilecek ikinci golü Başakşehir’i içine ittikleri durumu anlatan en iyi örnektir.

Gecenin sorusu

Bu lig bu kadar kaliteliyse ve ligin iki şampiyonluk adayı oynuyorsa yepyeni statta bu kadar az insanın izleyici olmasını nasıl açıklayacağız? Sizce bu işte bir gariplik yok mu?

Maçın starı

Fenerbahçe ağırlıklı olarak eşit özelliklere sahip oyunculardan kurulu. Giuliano özel bir oyuncu ancak bu maçta yakın zamanda taraftarınca protesto edilen Dirar kanımca eşitler arasındaki üstün performansı gösteren isimdi.

Maçın olayı

Fenerbahçe ‘bireysel hataları’ dışarıda tutarsak hemen her maçta benzer oynuyor. O nedenle tribünden yükselen “Hep böyle oynayın, canımızı verelim” inandırıcı gelmedi, “Kazanın canımızı verelim” demeye çalışıyorlar gibi geldi.

Kısa mesaj

“Hafta Fenerbahçe’nin MHK taarruzlarıyla geçti. Ama doğru plan ve uygulama ile sorun sanılanlar boşa çıkabiliyormuş. Uygulamaları tartışmaya ‘evet’ ama hakem tartışmak çamurda debelenmek"

YORUM YAZ