MENÜ

Doğru plân zaferi getirir

Abone Ol Google News

Geçmişin lanetli mirası ülkedeki birçok takım gibi Beşiktaş’ı da o “incecik çizgi”de ilerlemeye zorluyor. Hemen her maç yeni bir sınava giriyorlar ve her maç o bitmek bilmez “tükeniş korkusu”nu yaşıyorlar! Hafta sonu da yine yürekleri ağızlarında olacak. Rakipleri kazanarak ilerlerken Beşiktaş’ın belirsiz performansı hele ki deplasmanda korkuyu biraz daha artırıyor. Mevcut kadroları farklı oyuna izin verecek türden değil. Atiba/Elneny orta saha kurgusunu bozacak lükse sahip değiller. Hareket edebilecekleri tek pozisyon Boateng/Ljajic ikilisinden biri... Ya o ya o...

Haberin Devamı

Savunma zaafları ortada

Takımın sıkıntısı aynı zamanda bugüne kadar işlerin çözümü gibi duran üçlü; Caner/Gökhan/Burak... Bunlarla iş görmeye alıştıkları için bu üçlünün yarattığı sıkıntıları da görecek durumda değiller. Hücum nitelikli görünen beklerin savunma zaafları malum. Hedefsiz ortaları çoğunlukla takımı geri koşmaya zorunlu tutarken savunmada da ciddi açıklara neden oluyor. Burak Yılmaz’ın ofsayta düşme yüzdesi de birçok atağı başlamadan bitiren, haliyle zaten 30 yaş üstü ortalamalı takımı yoran nedenlerden bir başkası.

Haberin Devamı

Malatya planı gibi

Öne çıkma sevdalısı beklerin Onyekuru/Feghouli kanatlarının iştahını kabartacağını tahmin etmek de zor değil. Bu maçın planı büyük ihtimalle İnönü’de kapanarak oynadıktan sonra Beşiktaş’ı 0-2 yenen Malatya’nın planı gibi olacaktır. O gün sahaya Malatya’nın başında çıkan Sergen Yalçın hatırlanırsa maç sonu şuna benzer şeyler söylemişti: “Biz seyir zevki veren oyun oynamaya çalışıyoruz ama bu Türkiye’de rağbet görmüyor. Bundan sonra deplasmanlarda bu oyunu, - defansif- oynayacağız çünkü Türkiye’de aslında kolay olan bu model iş yapıyor.”

Kolay olmayacak

Eğer savunma beklerin disipline eder, kanatları da onlara yaklaştırabilirlerse, orta sahayı da sert tutabildiğinde Burak merkezli hızlı hücumlarla sonuca gidebilir Beşiktaş. Yoksa yerleşip öne akmaya çalıştığında Seri/Lemina direnç hattını geçebilmek onlar açısından kolay olmayacaktır ve dahası buralarda kaptırılan toplar her zaman gol riski taşır.

Fırsatı kollayacak...

Tahminim Beşiktaş, mümkün mertebe tempoyu düşürmeye çalışarak rakibin ritm tutmasını engellemeye çalışan bir modelle sahada olacak. Bekleyecek, gözleyecek ve fırsatı kollayacak. Bunu kimi zaman yapıyorlar ancak Trabzon maçının son anlarında yapılamadığı gibi, hücum sevdalısı -ki onu da sürekli becerebildiklerini söyleyebilmek zor- bekleri kendi alanlarında tutmak zorunlu. Beşiktaş maçı kazanacak oyunculara sahip ancak maçı kazanmak için doğru ve uygulanabilinir bir plan gerektiriyor. Kazanamazlarsa ne olur? Kanımca çok büyük rahatsızlık duyulmaz. Ancak sezonun devamındaki performanslar teknik ekibin geleceğini tıpkı görevi devraldıkları ekibin yaşadığı gibi sıkıntılı hale getirir...

YORUM YAZ