MENÜ

Doğru plan güzel sonuç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bizim liglerde futbol iki ayrı tipte teknik adam ekolü üzerinden kapışıyor; ‘alışkanlık’ ve ‘düşünce’. Dün akşam ‘düşünce’nin iki ayrı te msilcisinin idaresindeki takımlar karşı karşıyaydı. Kağıt üzerinde Abdullah Avcı’nın idaresindeki takım hem Avrupa macerasındaki tutumu hem de ev sahibi olması hasebiyle önde görünüyordu. Lakin futbol bu tip ‘ön belirlemeleri’ boşa çıkarmasıyla tanınan oyundur.

Ofansif anlamda renk geldi

Konyaspor’un sol beki eski Başakşehirli Ferhat Öztorun’un bireysel zaafiyetleri Abdullah Avcı’nın planlarının öncelikli saldırı noktasıydı. İlk yarı sürekli o tarafa yüklenip durdular. Ancak hücum ederken Mustafa Reşit Akçay’ın hazırladığı planları kolaylıkla icra edebilen Konya ayağa oyunla çıkan rakibini aynı yöntemle geri itince maça ofansif anlamda renk geldi. Top bir o ceza alanına bir bu ceza alanına gidip geldi. İkinci yarıda da Başakşehir bildik hücumlara kalkışınca Konya’nın bunları savuşturması zor olmadı ancak 58. dakikada Visca-Adebeyor-Elia üçgeni, adeta lunaparklardaki langırt becerisinde bir gol yaptı.

Buradaki temel dinamik Adebayor’un bedeni ve atletizminin tüm özelliklerini kullanıp topu önde tutarak işlevsel hale gelene kadar saklamış olmasıydı. Devamında da oyunu süsleyen ‘pas artı pas’ı yapıp topun nasıl idare edebilebileceğini herkese gösterdi... Lig ortalamasını yükseltir Reşit Akçay’ın elinde ofansif zenginlik kazanmış görünen Konyaspor, gol için herşeyi ya ptı ancak bulduklarında biraz geç kalmışlardı. Onlar da tıpkı Başakşehir gibi golü yapmanın türlü derslerine çalışmış görünüyorlardı. Ancak gole ihtiyaç duydu klarından tam da Başakşehir’in beklediği alanları rakibe bıraktılar ve Avcı’nın takımı bunu reddedecek türden bir takım değildi... Neticede iki hoca sayesinde modern futbolun mekaniğine uygun bir maç izledik. Maç, lig ortalamasının yükseltilmesi için önemli verilere sahipti. O nedenle bu model metodolojik olarak çoğa ltılabilirse ülkede oyun ve oyuncunun gelişimi için doğru bir başlangıç noktası bulunmuş olur.

YORUM YAZ