MENÜ

Denk güçlerin savaşı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zor maç. Sonucu belirleyecek parametre de ağırlıklı olarak İsviçre’nin eksikleri olacak. Sağ bek Lichtsteiner ile stoper Schar’ın (kart cezalıları) yokluğu büyük handikap. İsveç’ten sakat Larsson’un eksikliği de kuşkusuz mühim, lakin kupada savunmacıların ağırlığı düşünüldüğünde sıkıntının büyüğünü İsviçre yaşayacak gibi duruyor. Buna rağmen Xhaka/Behrami gibi güçlü orta saha savunmacılarıyla topu tehlike bölgesinin uzağında tutacak donanıma sahipler. Beri yanda Manu’da süre sıkıntısı yaşasa bile Lindelöf gibi bir savunmacı İsveç’in avantajı. Özellikle sol kanadı en arkadaki Augustinsson’dan itibaren doğru kurgulayan İsveç, Forsberg/Toivonen üzerinden skor arayacaktır. Tabii Jimmy Durmaz’ın Almanya maçında yaptığına benzer ‘basit hata’lardan uzak durmaları da şart.

Bu istatistiğe dikkat

İki takım daha önce 27 kez karşı karşıya geldi. Her iki takım da birbirlerine 10’ar maçta üstünlük kurarken, 7 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.

Ön plana kim çıkar?

Güçlü fiziğiyle Shaqiri, belirsiz performansına rağmen topu önde kullanmada turnuvanın geri kalanına damga vurabilir. Bir tür Arjen Robben etkisi yaparsa şaşmam. Forsberg ise ibreyi İsveç’e çevirebilecek önemli isim.

Kısa mesaj

Birbirine denk iki takımdan hangisi kazanır tahmin etmek güç. Uzaktan bakılınca ‘penaltılara kalacak’ gibi görünse de daha az eksiği olan İsveç avantajlı duruyor.

YORUM YAZ