MENÜ

Daha iyi maçlar hak ediyoruz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Memlekete hakim olan ‘yavan futbol’un temel formülünü ezberlemişsinizdir; ‘Takım olarak iyice geriye yaslan, koca maç boyunca bir ya da iki tane pozisyon nasılsa bulursun. Atarsan ne ala... Atamadın, yükle suçu hakeme!..’ Bu, hem izlenirlik hem oyuncu yetiştirme konusunda futbolu aşağı çeken tarza karşı ‘önde oynamak’ hem müşkül hem risklidir. Bu muhafazakar formülün sadık uygulayıcılarından Eskişehir, dün ilk devre net bir pozisyon da buldu ama kaleci Tolga’ya takıldı. Bu tarzın kuralıdır, yakaladın mı atacaksın!..

Gomez galibi belirledi


Güneş ise ‘riski göze almış’ bir kadro sürdü sahaya. Sosa-Oğuzhan gibi top bilgi ve becerisi yüksek ancak defansif özellikleri düşük oyuncularla takım öne gönderdi. İlk yarı boyunca oyuna hakimdiler ama Oğuzhan, Quaresma ve Gökhan Töre’nin ‘topla geveze’ tarzları yüzünden bir türlü ‘basit oynayamadılar.’ Böylece hatırı sayılır oranda atak olgunlaşma şansı bulamadı. Oysa Gomez’in ilk golü çok şey anlatmalı onlara... Maçın tekrarını izlerlerse ‘basit ve haliyle işlevsel oyunun tek ve seri pas ile yükseltilen tempoya bağlı olduğunu’ kendileri de görecekler.

İkinci devre Quaresma-Necip değişimiyle hem top Beşiktaş’ta daha çok kaldı hem de ‘top gevezesi’ oyunculardan biri kenara alınınca oyun daha işlevsel oynanır hale geldi. Bunun sonucunda da 57. dakikada Oğuzhan, şut işini kendinden daha iyi yapan Gomez’e bıraktı ve o da maçın galibini belli etti!

Gekas, ikramı geri çevirmedi

Görünen şuydu ki, Eskişehir gol atmaya pek niyetli değildi. Ancak kendisi de dahil kimse Rodolfo’nun topu böylesi ikramları geri çevirmeyecek Gekas’ın önüne yuvarlayacağını tahmin edemezdi. Tahmin edilemez iş gerçekleşince de maçın en azından son 4-5 dakikasına ‘kalite’ değilse bile heyecan geldi. Hele de son saniyede Engin Bekdemir’e zemini yumruklatan direkten dönen son şutu ile!.. O gol olsa, ki pekala olabilirdi, bu oyunla Eskişehir bir puanı alacaktı!.. Buna kimileri ‘futbolun güzelliği’ kimileri ‘skoru tutamamanın acemiliği’ diyecekti kuşkusuz. Sonuçta ülke vasatını aşamayan, defalarca örneğini izlediğimiz maçlardan birini daha tamamladık. Seviye ve oyuncu yükseltmek değil tüm çaba ve odaklanmanın ‘büyükler’den puan olmak olduğu bir ligde yalvarsak bile fazlasını vermeyecekler...

YORUM YAZ