MENÜ

Çift karakterli bir takım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

‘Çift kişilikli’ insanlar misali çift karakterli bir maç izledik birlikte. Maçın ilk devresi bana şunları yazdırdı...

Oyunu ‘sıkıcılaştırarak yenilmemeye ayarlı takım’ların bol olduğu ülkemizde Sivas ve Beşiktaş gibi futbola saygılılar da var. Dün kazanmaya oynayan, bunun için planları olan, o planlar için ciddi ciddi çalıştığını belli eden iki takım vardı sahada. Gerçi, erken ve beklenmedik gol Sivas’ı biraz “Acaba bundan sonra ne yapsak?” ikilemine itmedi değil. Ve bunu da zaten istim üzerinde olan Beşiktaş’a karşı ‘oyun üstünlüğü’nü kaybederek ödediler ve penaltıdan golü yediler.

Güneş, Münih’e hazırlıyor

Dikkat edildiyse devre boyunca Beşiktaş her tür hücumu denedi ve bunu yaparken ceza sahası içine maksimum oranda oyuncu gönderdi. Bu nedenle gol olmasa da her atak gösterişli, rakibi tedirgin edici ve izleyenler açısından seyirlikti. Bu durumun en önemli dayanağı ise Medel-Atiba iklisinin sağladığı ‘güvenlik bandı’ oldu. Bu ikili, ilk devre boyunca özellikle Gökhan Gönül’ün kanat oyuncusuna dönüşmesini sağladı. Tolgay ve Oğuzhan gibi iki önemli ezber yerine sahaya Medel’i süren Şenol Güneş, Osmanlı maçından itibaren takımı Bayern Münih’e hazırlıyor gibi görünüyor. Beşiktaş, güncellediği bu oyun düzeniyle Bayern karşısında da yapması gerektiği gibi daha güvenli ve daha tehditkar bir havaya bürünüyor.

Gayretlerin haklı karşılığı...

Şimdi de ikinci devreyi içeren maç bitimi yazdıklarım... Soyunma odasında öyle şeyler olmuş olmalı ki, devreye tuhaf bir değişiklikle (Negredo-Cenk) başlayan Beşiktaş’ın içinden ‘oynamayan bir takım’ çıktı. Bir şeyler yapmaya çalışır gibi yapan ama yaptıkları içinden gelmeyen birileri dolaşıyordu sahada. Bağlantıları kopuk, yeteneklerine fazlaca güvenen, düzenini, tertibini kaybetmiş bir takım. Bu durum aşırı efor harcamadan sadece futbolun doğrularını yerine getirmeye gayret eden Sivas’a maçı getirmeye yetti. İkinci golün dışında kaçırdıkları düşünülünce gayretlerinin haklı karşılığını da aldılar.

Moral değerler sorunu

Beşiktaş’ın ise ligin ilk devresi biterken çıplak gözle görülen bir ‘moral değerler’ sorunu yaşıyor. Beni arayan çoğu Beşiktaşlı arkadaş aynı soruyu sordu, “Ne oldu böyle?” Yanıtlarını da bir başka sorunun içine yerleştirmişlerdi; “Negredo bir ara Quaresma’ya çıkıştı. Acaba sorun orada mı patlak verdi?” İşler yolunda giderken Şenol Güneş’in tuhaf değişikliğini düşündüğümde böyle düşünen arkadaşları ‘haksız’ bulamıyorum.

YORUM YAZ