MENÜ

Çebi'nin yolu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kuşkusuz ki Çebi'nin bu denli iştahlı görünmesinde hiçbir mahzur yok. Problem, önceki başkan ya da başkan adaylarının yöntemini izliyor, dilini kullanıyor oluşu... O da 'deneme/yanılma' metodundan medet umar görünüyor. Demba Ba böyle bir adımdı. Önder Özen'in kurguladığı yapıya sahip çıkamamak da bir başka gösterge.

O da mevcut başkan ve daha öncekiler gibi sloganı tercih ediyor.. Ve korkarım, doğru bilerek takip ettiği başkalarının ayak izleri onu da aynı çukura çekecek.

Geçenlerde gazetecilerle yaptığı bir sohbet toplantısında soru üzerine şunları söylemiş; "Biz ard arda alacağımız şampiyonluklarla 4. yıldızı göğsümüze takacağız.. Ve bunu yapmadan da gitmeyeceğiz!" Bunu okuyunca aklıma 28 Şubat sürecinden sonra dillere dolanan bir söz geldi; "28 Şubat 100 yıl hatta bin yıl sürecektir." 28 Şubatçılar'ın akıbeti malum!..

Oysa bu dönemi 'hazırlık sınıfı öğrencisi' olarak geçirmek ve gelecekteki kurgusunu ince eleyip sık dokuyarak tasarlamaya uğraşması gerek. Ne var ki, bunun yerine, belli ki çevresine üşüşen 'bilmişlerin' de etkisiyle, 'fiili başkanlık' için kolları sıvamış görünüyor.

Tuhaf bir dil...


Beri yandan gereksiz yere, özellikle Gezi direnişinin ardından yönetimle arası açılan taraftarlarla didişmeyi seçiyor... Şunları söylemiş; "Forma ve kombine satışları beklentilerin çok altında. Demba Ba gelmeden önce kombine satışları 4 bin 100’dü, transferden sonra patlama bekliyordum ama şu anda 5 bin oldu. Forma satışları da bundan farklı değil.'' Ve devamında, bir başka gerçeğin altını çiziyor; ''Taraftarlar galiba formayı değil, yönetimi beğenmiyorlar. Biz gidersek alırlar, onlar yönetimi beğenmiyorlar." Taraftarının sosyoekonomik/kültürel kodlarına dair bir fikri olmayan, onları içeri çekmek yerine ısrarla dışarıda tutmaya gayret eden tuhaf bir dil!..

Ve şimdilerde Çebi'nin kısa vadedeki en önemli sınavı kapıya dayanmış durumda! Üzerinde ciddi çalışılsa 2.5 ila 3 milyon Euro bandında bitirilebilecek Bryan Ruiz transferi için 8 milyon gibi rakamlar yazılıp, çiziliyor. Kapı buradan açılınca da transfer 4-5 milyona bittiğinde bu başarı gibi sunuluyor. Beşiktaş yöneticisinin işte tam da burada devrede olması gerekiyor. Bu kulübün tek kuruşunu 'transfer tacirlerine' kaptırmamak...

Bakalım neler olacak!.. İzlemedeyiz...

YORUM YAZ