MENÜ

Bu rüzgarlar çok dal kırar

Abone Ol Google News

Malum, sadece Beşiktaş değil genel olarak ülke futbolu ve kulüpleri krizde. Konu son günlerde Beşiktaş’ta yoğunlaşmış görünüyorsa nedeni daha çok, Fenerbahçe Yönetimi’nin attığı zorunlu adımların ikna ediciliği ile Galatasaray’ın kendi gündemini bambaşka yerlere taşımış olması. Yoksa diğerleri Beşiktaş’tan iyi durumda değil.

Haberin Devamı

Savurgan ekonomi...

Gelin görün ki kulüp Başkanı Fikret Orman, skorların alındığı güllük gülistanlık zamanlarda biraz üst perdeden konuşuyor, sık sık yürüttükleri başarılı operasyonlardan söz ediyordu. Oysa o zamanlarda, bugün içine düşüleceği belli olan ortam için hazırlık yapmak gerekiyordu. Bu savurgan ekonominin olası sonuçları tam da kazanırken taraftarlara anlatılabilmeliydi. Beri yandan yönetim dışında bırakılan eski kadronun muhalif bir atak yapabileceği de öngörülebilirdi. Bugün yaşanan gerginlik tam da bu parametrelerin toplamı gibi duruyor...

Mitrovic’in maliyeti...

Orman, “Genk’in İngiltere’ye sattığı oyunculara baktığınızda inanamazsınız. Biz alt yapıya yatırım yapalım diyoruz. Kimsenin umurunda değil ki” diyor. Bu sözler aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı da olan birine ait!.. Alt yapı yatırımının kimin planı ve umuru olması gerekiyor sahi? Ayrıca yaşlı oyuncu alma zorunluluğunu da UEFA kıstaslarını ve finansamanını bağlıyor. O zaman FEDA sezonundaki düşük maliyetli dönemin genç oyuncuları Oğuzhan’ı, Olcay’ı ya da Veli’yi nasıl açıklamak gerekiyor? Ve elbette bir başka genç Mitroviç’in yüksek maliyetini!..

Haberin Devamı

Artık para işi...

Fikret Orman, Divan Kurulu’nda transferden gelen paraların nerelere harcandığını açıklayacağını belirtti. Büyük ihtimalle transferde üretilen o paralar kulübe uğramadan içinde stadyum yapımı da dahil olan birikmiş ve yapılandırılmış borçların faizlerine, sıradaki alacaklıların hesaplarına geçti. Çünkü... Futbolda bu seviyelerde skor yapmak artık para işi... Ve ülkemiz o parayı üretecek organizasyonlara herhangi bir düzeyde sahip değil. Borçla kazanılan skorlar da sonu olan skorlardır ve Beşiktaş tam da sonu başından belli olan durumun sıkıntısını yaşamakta. Gerçi bir kaç iyi skor Orman yönetimini rahatlatır ancak rüzgar artık arkalarından esmeyecektir. En fazla geçici süre diner, o kadar.

YORUM YAZ