MENÜ

Bu çocuklar yapar

Abone Ol Google News

“Bir koyup üç alma”ya alıştırılmış bireyler için zaman/eğitim/çaba türü parametreler anlamsızdır. Onlar her şeyi “hemen, şimdi, burada” ister. Ne var ki ne hayat ne futbol buna izin vermez. Çalışmadan, öğrenmeden ve bunlar için zamanı kullanmadan hiçbir şey olmaz yaşamda.

Haberin Devamı

Beşiktaş 4-0 gibi net bir skorla kaybettiği son maçına 22 yaş altı beş oyuncuyla çıktı. Yani takımın yarısı!.. İlk devre boyunca gençler görmeyi bilen gözlere gösterdi ki, bu iş onlarla da olur. Bu kadar para (olmayan) harcamaya, bu denli “yıldız” (kırpık) peşinde koşturmaya gerek yok.

Hazır göründüler

Bu maçta özellikle Kerem Kalafat (18) ile Erdem Seçgin (19) “topu oynatmaya” hazır göründüler. Erdoğan Kaya (18) ve Utku Yuvakuran (22) ise “topun peşinde koşmak”tan “topu koşturma”ya geçişin son aşamasında gibiydiler. Güven Yalçın (20) zaten geçen sezondan yapabileceklerine dair yoğun sinyaller vermiş bir futbolcu. Böylesi zorlu bir maçta üstelik Lens, Boyd, Oğuzhan gibi “takım katkısı düşük” yardımcılara yardım etmek için yapmaya çalıştıkları şeyler, yakın vakitte yapabileceklerine dair, en azından bana, epey şey anlattı. Bu çocuklar yapar! Hem tek tek hem hep birlikte.

Haberin Devamı

Yeniler için yol açılmalı

Burada oynamaları zor biliyorum. Bunun için bir önerim var! Hani şu “yüzde 10 artırılan zarar etme payı” var ya, gelin o payı bu ve bunlara benzeyen çocukların gelişimine harcamayı zorunlu kılalım. Bu ülkedeki takımlarda bu iş olmaz. Bu çocukların daha çabuk “boy atacakları” uygun liglerde istihdam edilmesi projesine ayıralım bu “zarar payı”nı... Böylece Çağlarlar, Zekiler, Merihler, Cengizler’in ayak izlerine basacak Erdemler, Serkanlar (Trabzon), Emreler (Kayseri) yeni patikalar açsın çocuklarımızın önlerine...

YORUM YAZ