MENÜ

Bir varmış bir yokmuş!

Abone Ol Google News

Ligin ortalama temposu düşünüldüğünde ilk devre açısından ‘bir parça tempo’dan söz etmenin mümkün olduğu bir karşılaşma. Alanya, önde tutmaya gayret ettiği Cisse ve Djalma Campos ile sahanın boyunu uzattıkça Beşiktaş ilk 30 dakika koştu durdu. Önce savunmada Necip’in hamleleri ardından hücumda Ljajic’in aldığı pozisyonlar gösterişli olmasa bile maça renk getirdi. Esasen ikinci devre takımı gibi görünen Beşiktaş çok büyük sorunlar yaşamadan devreyi tamamladı. Ancak orta sahayı bir türlü organize edemeyince oyun etkisi Efecan’ın enerjisini de katkısıyla Alanya’da kaldı. Etkili/etkisiz onlar yüklendi rakipleri izledi/savunmaya çalıştı. 70’e kadar öne doğru hiçbir etki koyamayınca Şenol Güneş, Oğuzhan’la akıl/beceriyi, Larin ile ‘ihtimali’ oyuna sürdü. Lakin oyun kontrolünü ele alamayınca belki kaybetmeyeceği maçı kazanamadı. Ve böylece Alanya ilk kez berabere kalmış oldu..

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

Alanya kazanmak için kadrosu oranında uğraştı. Peki Beşiktaş, Adem Ljajic etkisi olmadan bir maçı kazanacak aksiyonlara sahip göründü mü?

Haberin Devamı

Maçın starı

Alanya’nın enerji deposu Efecan.. Ardından 75. dakikadaki kayarak müdahalesiyle önlediği muhtemel gol nedeniyle Vida ile Beşiktaş kalecisi Loris Karius.

Maçın olayı

Futbol birçok şey olduğu gibi aynı zamanda ‘hakem yorumu’dur. Oyuna kıymet katan belirsizliklerden biri de budur. 47. dakikadaki Vida pozisyonuna penaltı çalınmamasını da bu bağlamda ele almak gerek. Kimi hakem buna penaltı verebilir ve bu da şaşırtıcı olmaz.

Kısa mesaj

Sol kanadı olmayınca Beşiktaş sağ kanadı da kullanamıyor. Bu da enine geniş oyunu oynamalarını engelleyip performansı belirsiz ve dengesiz hale getiriyor.

YORUM YAZ