MENÜ

Bazen rüzgar senin için eser

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol da her takım sporu gibi toplu olarak sahada ne yapacağını bilme oyunudur. Bilirsin, uygulayamazsın o ayrı ama ‘bilmek’ esastır. Bir o kadar önemli olan da ‘kiminle, neler yapabileceğini bilmek’tir. 22. dakikada Modric’in topu 60-70 metre sürerek ceza alanımızın önüne getirdiği ancak sonuçsuz kalan pozisyon çok şey anlatıyordu. O anda ön taraftaki dört oyuncumuz orta saha yuvarlağı civarında olan biteni uzaktan izliyordu! Yani ‘savunma bilgisi’ geçer not alamamıştı. Bilinir, ülke üç dört yıldır ‘koşu mesafesi’ tartışıp durur. Münazarayı da çoğunlukla kazananlar ‘faydalı koşu’cular olur. Haklılar da! ‘Yabancı tekaütler ligi’nde başka ne tartışılır? Dünyada olan biteni tıpkı o dört oyuncumuz gibi uzaktan izleyip durmamız da bu baptandır!

Kazanma mecburiyeti

Biraz eleştirilerin etkisi biraz ‘kazanma mecburiyeti’nin zorlamasıyla ofansif yanı güçlü oyunculardan kurulu Türkiye, topu ele geçirmekte zorlandıkça Kovacic/Modric merkezli atakların çoğu ürkütücü oldu. Zaten bir arada oynama sorunu olan oyuncularımızın ayaklarının ilk yarıda birbirine dolanmasının diğer nedenleri ise; savunma zaafiyeti, alışkanlıkların gelişmemiş olması, bizdeki her oyuncuya karşı karşıda bir parmak daha üstününün bulunması, moralimizin bozukluğu, toplum olarak her koşulda birbirimize duyduğumuz manasız öfke gibi nedenleri sıralayabiliriz.

Modric’i izledik!

İkinci devreye topla daha haşır neşir çıktıysak da 55’ten sonra orta sahayı Modric’le ‘huzur içinde geçen’ Hırvatistan takımı yine gol pozisyonlarına girip durdu, biz de hep birlikte izledik! Neyse ki, 75. dakikada ‘o an’ geldi!. Oğuzhan pas vermek yerine şut attı, kaleci Subasiv dışarı tokatlayamayıp Cenk’e indirdi ve maçın rengi değişti. Topu tekrar ele aldık. Ardından Lucescu orta sahayı sertleştirip maçı kazasız tamamlamayı sağladı. Sonuçta, anlatıcı Melih Gümüşbıçak’ın sık sık tekrarladığı gibi ‘derin bir nefes aldık’. Finlandiya’nın İzlanda’yı yenmiş olması da umudumuzu bir sonraki maça taşıdı.

YORUM YAZ