MENÜ

Alanya özel çalışmış

Abone Ol Google News

İlk devrede topu daha çok kullanan Galatasaray olsa da etkili kullanan Alanya’ydı. Bu nasıl mı ölçelim? Marcao’ya aldırdıkları sarı kart ile Etobo’yu kırmızı kartla oyun dışı bıraktıkları yer aynıydı. O alana özellikle çalışmış görünüyorlardı. Beri yandan Galatasaray’ın Belhanda/Feghouli tehditi olmayınca Falcao’yu etkisizleştirme konusunda elleri daha da rahatlamıştı. Alanya, Falcao’nun hem Emre Kılınç hem Babel ile bağı kopartmakta zorlanmadı. Eksik kalınca ikinci devreye Belhanda/Ömer Bayram değişikliği yapmış olsa da eksik takım düzeni oluşturmakta epey zorlandılar. Yine de 65 sonrası etkili çoklu hücumlar organize ettiler. Sona doğru ceza sahasına büzüşen Galatasaray’a karşı oyunu ele alan Alanya arayıp durdu ve aradıklarını finalde buldular.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

İlk iki hafta oynayan Galatasaray nereye kayboldu? Marcao/Taylan oyun kurulumu dışında başka düzenler oluşturmak neden mümkün olamadı?

Maçın starı

Hiç hoşlanmadığım bu soru için ‘’Kim olabilir?’’ diye sordum maçı birlikte izlediğim dostum Ercan Yavuz’a… Yanıtı benimle aynıydı; Anastasios Bakasetas. Takımı için yapması gereken her şeyi yaptı maç boyu.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Galatasaray için Taylan/Marcao oyununun türevlenmesi bana sorulursa Belhanda/Feghouli ikilisini içeren bir düzenle mümkün. Elbette bunları takım içi dengeleri bilmeksizin yazıyorum. İyi organizasyon sorunları kolay çözen organizasyondur.

Kısa mesaj

Alanya geçen yıl ki düzeni koruyor, üstelik kayıplara rağmen geliştiriyor. Galatasaray da geçen yıl ki düzende ama sanırım bu durumu tercih etmezler!..

YORUM YAZ