MENÜ

Advocaat bol bol not almıştır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Taraftar bakışından ayrı, Dick Advocaat kenardan takımıyla ilgili neler görmüştür acaba? Herhalde şunu; topu kaptığında sete yerleşen ancak bunu ‘düşük ritm’de yapan bir Fenerbahçe.

Bilinir, bu durum ülkemizin kronik sorunudur. Ve bunu en keskin ifadeyle dile getiren de bir başka Hollandalı Wesley Sneijder olmuştur. Hatırlanırsa Wes, son Dünya Kupası sırasında, “Türkiye’de futbolcular topu üç-dört kez dürtmeden ayaklarından çıkartmıyor” demişti. Ona ilk tepki gecikmemiş, belli ki ‘milli gururu incinen’ o dönemin milli takım yardımcı hocası Hamza Hamzaoğlu, “O, kazandığı paranın hakkını verip takıma savunmada yardım etsin” türünden bir şeyler söylemişti. ‘Doğru söyleyeni kovalamak’ bu olsa gerek!

Advocaat da işte bu soruna takılacak görünüyor. Onun ilk işi ‘pas hızı’ ve topun oyuncu ayağında kalma süresinin kısaltılması olacak gibi...

Sıra ligi çözmekte

Örneğin, Salih ya da Alper ‘yetenek gösterisi’ yapmak yerine daha seri oynamayı düşünseler zaten ilk maçta muradına ermiş Fenerbahçe kendini geliştirmek için iyi bir idman yapmış olurdu. Van der Wiel’in ‘ince işi’nin ardından gelen golle maç koptu ama bunu rakibin ‘çözülmesi’ne bağlamak daha doğru olur.

Eğer böyle düşünürlerse Fenerbahçe’nin sorunlarının ultrasonunu çekip süratle tedaviye geçmek kolaylaşır. Bu maçta Advocaat oyuncuları için çok not almıştır sanırım. Şimdi onun için sırada, ‘öncelikle rakibi oynatma’ sloganıyla sahaya çıkacak bizim ‘temposuz, vasat lig’imizin sırlarını çözmek var!

YORUM YAZ