MENÜ

90'da herkes devreye girdi!

Abone Ol Google News

Grupta iki sükseli maç kazanmış bir takım için oynadığımız oyun şaşırtıcıydı. İlk devre boyunca bırakın sükseyi düzen tutturmakta bile sıkıntı yaşadık. Peki neden? Tek nedeni olmaz elbette. Lakin başat neden, Lucescu’nun kurguladığı arzulu, atletik, genç takımı bildik, tanıdık tecrübeli isimlerle harmanlama tercihimizdi! Ve tecrübelilerin oyunda kalıp bireysel etki gösterme sürelerini uzatmak için ritm ve tempodan taviz verdik. Böylece oyunu ele alamadık. İşi bitirmeyi bir iki pozisyona indirgedik. Çünkü sanırım Şenol Güneş o pozisyonları bitirecek oyuncuları olmasına güveniyordu. Çağlar oyuna alındıktan sonra öne doğru etki arttı. Ancak başta tutturulamayan ritm yükseltilmeyince çözüm de olamadı. Taa ki 90’a kadar... O ana kadar ortada görünmeyen herkes devreye girdi. Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi büyük ölçüde garantiledik. Bu bile başlı başına övülesi bir durumdur.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Acaba? Maçın 66. dakikasında Emre Belözoğlu mu oyundan çıkmalıydı yoksa bu hale gelmiş bir maçın 66. dakikasında İrfan Can mı yerini tecrübeli Emre Belözoğlu’na bırakmalıydı?

Haberin Devamı

Maçın starı

İlk isim Merih Demiral. 83. dakikada mutlak gol pozisyonunu usta işi bir stoper hamlesiyle sonlandırması nedeniyle. Üstelik bunu sarı kartı varken yapabilmesi...

Maçın olayı

Bazı tutumlar vardır ki gerçekten gereksizdir! Halka “Milli maça milli formayla gidilir” derken milli takım teknik direktörünün Trabzonspor renklerini çağrıştıran bir kravat tercihinin gerçekten gereği var mıdır?

Kısa mesaj

Genel olarak grupta, özel olarak bu maçta test ettik; bu işi yapacaksak gençlerle yapacağız. Finallerde Mircea Lucescu idealine yaklaşmamız işimizi hem kolaylaştıracak hem de futbol ekonomisine katma değer katacak.

YORUM YAZ