MENÜ

Yarım saat yetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç, orta saha organizasyonlarının topun kalabalık hücum hatlarına tek pas aktarılmasından ibaret olduğu, iki tarafın da bir an önce gol bulup stratejik üstünlük kurmaya çalıştığı bir yapıda başladı. Öne geçmenin daha büyük avantaj sağlayacağı Denizlispor, Yusuf’un sakatlığı ve Selahattin’in kadro dışı kalmasıyla hücumunu 750 YTL’lik Christian ve önliberodan solbeke terfi eden Fatih Yiğen ile kurup, son Konyaspor maçındaki gibi ataklara 4 kişi gönderiyordu. Denizlispor’un rakibi kontrol altında tutmayı ikinci plana atması, Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürdü. Holosko, Nobre, Ali Tandoğan, Ricardinho ve Cisse’nin katkısıyla geniş alanda çok çabuk oynayıp, kale önündeki alternatifle önünde durulması zor bir organizasyon sağladılar. Souleymanou’nun iki müthiş kurtarışına rağmen, yarım saatte iki farklı üstünlük sağladılar.
Denizlispor oyun disiplinini kaybedip, arka arkaya top kaptırmaya başlayınca, Beşiktaş’taki yapısal dengesizlikler de ortaya çıktı. Tello-Üzülmez ikilisi oyunda hiç gözükmediler. Ali Tandoğan’ın atılmasından sonra topu Denizlispor’a bırakıp, kontratak silahını saklı tutarak dakika saymaya başladılar. 9 kişiyle de yeterli bir alan savunması yapmak mümkünken ve hatta iyi takım olmanın ölçülerinden biri olmasına rağmen, Beşiktaş’ın rakibi rahatsız etmeden ceza sahasına çekilmesi kötüydü.
İlk yarım saatte fırtına gibi esen, 2. yarıda tek ciddi şut girişimi bulunan Beşiktaş’ın bu kadar siyah-beyaz bir futbola hakkı yok.

YORUM YAZ