MENÜ

Hücuma Guti lazım!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ancak kupada, çok kritik bir eşik oluşturan bu maçın takvimi kötü seçilmişti. Devre arası hazırlıklar tamamlanmadığı için maçta her an hem fiziksel, hem de oyunsal yetersizlikler ortaya çıkabiliyordu.
Beşiktaş rakip yarı sahada son derece teknik ve heyecan verici bir takım haline geldi. Ne var ki tüm potansiyeline rağmen Kara Kartal’ın olmazsa olmazı; tempo. Tempo yapıp oyunu sürükleyemezlerse, hücumda tıkanıklık yaşayabilecekleri gibi, gol de yiyebilirler. Yani, orta sahanın mutlaka çok etkili olması ve ileri geri iyi servis vermesi gerekiyor.
Beşiktaş’ın Simao ve Quaresma ile delemeyeceği savunma yok gibi. Ancak topun kale önüne de iyi sokulması, Almeida’nın topla daha fazla ve çabuk buluşturulması gerekiyor. Siyah-Beyazlılar’ın Nobre ile 37’de attığı gol çok doğru yorumlanmalı. Kanımca o gol, Nobre’nin değil Guti’nin işlevini vurguluyor. Her topu gayet yaratıcı ve doğru kullanan Guti’nin savunmaya yakın oynatılıp, üçüncü bölgeden uzak kalması hatalı bir tercih.
Çok hücumcuyla oynamak, etkili hücum etmek anlamına gelmiyor. Bana göre Nobre kulübede oturtulup, Almeida’nın arkasında Simao-Guti, Quaresma üçlüsü oynatılırsa; Beşiktaş çok ve kolay gol atar. Savunmaya dönük orta sahalardan Aurelio forma girer, yanına savaşçı bir Türk bulunursa, Beşiktaş’ın yapılanması büyük ölçüde tamamlanır.
Manisa, zaten eksik kadro ile oynarken, Yiğit İncedemir de erkenden sakatlanınca, saha yerleşiminin en güçlü ikilisi bozulmuş oldu. Öne geçince, savunmaya dönük oynayıp futboldan taviz verdiler. Simpson ve Mehmet Güven’in kaliteleri Beşiktaş’ı devirmeye yetmedi.

YORUM YAZ