MENÜ

3 puan bu oyundan iyi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bucaspor, kurayı kazanıp göz açtırmayan kuzeydoğu rüzgarını arkasına alınca önemli bir avantaj kazandığını düşünen taraftarlar bu maçın farklı olacağını hemen gördüler. Bursaspor, maça yüksek tempoyla girip, bir buçuk dakikada 3 korner kullanınca maça baskıyla başlamayı düşünen Bucalılar sahalarından bile çıkamadı.

Buna karşılık hücumu, önde Miller arkalarında Volkan, Batalla, Ozan’la kuran Bursa, genel olarak rakip ceza sahasında oynamasına rağmen kale önünde etkili olamadı. Ali’nin sağ bekten yaptığı bindirmeler ve kullandığı toplar dört hücumcunun birlikte ürettiğinden daha tehlikeli oldu.

Buca; Musa’sız oynarken, hücum kalitesi sıfıra yaklaşıyor. Bu maçla orta sahanın en kritik noktasında görev verilen Kamil Ahmet, oyun kurmakta ve hücuma karakter kazandırmakta çok aksayıp, Leko da kötü uzun toplar atınca
ev sahibi takım 3. bölgeye zor yaklaştı. Buca’da yaratıcı ve bitirici işleri yapacak olan Erkan, birlikte oynayacağı adam bulamayınca top kullanmak için duran topları bekledi. Buca’nın en tehlikeli atakları da Erkan’ın tehlikeli iki kornerinden geldi.

2. yarıya iki teknik adam da hücuma dönük değişikliklerle girdi. Ancak daha hiç birşey oynanmadan Batalla’nın serbest vuruşu kalabalık arasında yerden sekip köşeden gol olunca Bursalılar’ın mental yapıları tehlikeli şekilde değişti. İlk yarıdaki göz dolduran, inatçı ve sağlam Burasspor gitti. Yerine çekingen, 1-0’la mutlu olabilen, güvensiz bir Bursa geldi. Buca; Erkan ile sağ kanadı iyi kullanıp, oyuna hakim oldu. İyi bir maç yöneten Özgür Yankaya’nın 51’de Erkan’ın defans arkasına kaçıp, ceza sahasında düşmesine penaltı (ve kırmızı kart) hükmetmediği gibi Erkan’a da sarı göstermemesi maçtaki en kritik karardı. Maçın son bölümünde Buca’nın geride risk alıp, defansta geniş alanlar bırakmasını Bursalılar usta ayaklarıyla daha iyi değerlendirebilselerdi fark daha da büyüyebilirdi.

İki takımın da kendi hedeflerine koruyabilmeleri için bundan ikişer gömlek daha iyi oynamaları gerek...

YORUM YAZ