MENÜ

Sadece 1 gol mü?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sadece 1 gol Galatasaray’a sezon başından bu yana aradığı itibarı, Devler Ligi’nde bir üst turu, 3.5 milyon Euro’luk tur primini, 1 milyon Euro’luk 3 puan gelirini getirdi...
Hesap basit... Büyük futbolcun varsa; başarın da, kazancın da büyük oluyor. Büyük futbolcun varsa; 1 golle, 1 yıllık maliyetini çıkarıyor.
Rakip İtalyan... En büyük silahı fizik güç. Saha biraz kar, bol çamur... Ayakta duran Galatasaray, pozisyon bulan Galatasaray, golü atıp turu geçen Galatasaray... Bundan daha iyisi R.Madrid, Barcelona, B.Münih zaten...
Sneijder oynayınca; orta saha ile hücum arasındaki bağlantı kuruluyor.
Sneijder oynayınca; rakip çıkışlarına önce Hollandalı futbolcu, ondan kaçarsa Selçuk, ondan sekerse Melo müdahale ediyor.
Sneijder oynayınca; Galatasaray’ın topla oynama süresi artıyor.
Sneijder oynayınca; Selçuk, Melo, Drogba rahatlıyor...
Kısacası Sneijder oynayınca Galatasaray da iyi oynuyor.
Buraya kadar yazdıklarımız işin başrol kısmıydı. Bir de işçi bölümü var.
Semih Kaya sahanın en iyilerinden birisiydi. Bu kadar ağır zeminde Vidal takviyeli Tevez-Llorente hücum hattına hava ve zemine rağmen geçit vermedi. O kadar titiz savunma yaptı ki, bu yıldızlar yerdeki çamura yattı ama o klasik İtalyan çamuruna yatamadı!
Selçuk koştu, Melo koştu izleyen yoruldu. 1 maçlık değil 3 maçlık performans harcadılar. Bugün yatağa uzansalar, yorgunluktan ancak 3 gün sonra ayağa kalkarlar.
Galatasaray yolunu açtı.
Artık top yönetimde... Yapılacak işler belli:
1) Sneijder bu takımda kalmalı.
2) Drogba’nın sözleşmesi uzatılmalı.
3) Nokta transferler yapılmalı.
4) Abdurrahim Albayrak’a Florya teslim edilmeli.
Eğer bu 4 faktör hayata geçerse; grip Galatasaray turp gibi olur...

YORUM YAZ